Banguide Gul slinga photo edition

Denna sida är under uppbyggnad. Fotograf Sture Gustafsson.

Gul 1

Par 4

Gul tee 309 m, Röd tee 245 m

Hcp 5

På bilden dammen som kan verka skrämmande men sällan är i spel.

 

 

Proffset: Slår en lång drive och fairwaybunkern är inte ens i spel. Trångt inspel. Green om ser ut som en ärta, här rullar bollen lätt av om det inte är daggigt.

Medelhcparen: Stoppa ner drivern i bagen, slår du snett hamnar du i skogen och slår du ett perfekt slag hamnar du i fairwaybunkern. Satsa på att vara inne på green på tre eller 4 slag istället. Spela in med en pitch eller en klubba du är säker på för man glider lätt av.

Nybörjaren: Mycket skog så satsa på att slå rakt, det är oftast bättre med fler raka men lite kortare slag. Skogen är tät på båda sidor. Fairway på höger sida lutar mycket så satsa heller på vänster sida om du inte är van att slå när det lutar nedför. Ganska svår green som är formad som en ärta.

 

Gul 2

Par 3

Gul tee 126 m, Röd tee 106 m

 

 

Hcp 9

På bilden greenen som ligger där som ett litet frimärke, dock är det här ett HIO sker oftast.

Proffset: Banans lättaste hål? Småundulerad så var bestämd i puttningen.

Medelhcparen: Lika bra att satsa, HIO-chans på detta hål. Blir det en birdie, par eller boogie är det också OK. Dubbelboogie på detta hål får ses som ett misslyckande!

Nybörjaren: Jättekul hål, ta i alla du kan för att träffa green. Även om du inte kommer så långt så lutar ju marken mot green. Var dock lite försiktig för det finns en greenbunker till höger. Greenen ser platt ut men det är den inte och greenen är ofta ganska snabb så var lätt på handen när du puttar. Tänkt ändå på att inte vara för feg för då "styr" bollen lätt på alla onduleringar.

 

Gul 3

Par 4

Gul tee 324 m, Röd tee 278 m

Hcp 2

På bilden greenen med sina lungor på var sida om "hjärtat".

 

 

Proffset: Är smart och satsar inte allt utan placerar bollen precis i doglegkrönet 80-100 meter innan green. Håller tungan rätt i mun på inspelet för två bunkar vaktar greenen på var sin sida.

Medelhcparen: På utslaget kan man använda drivern bara man inte slår för långt. Sikta lite till höger om 150 meterspinnen så "öppnar du upp" hålet mot green. Försök inte komma in på green på andra slaget, utan sats istället på en 30 meter innan green där fairway är bred. Använd sedan pitch för att undvika greenbunkrarna.

Nybörjaren: Använd gärna driver eller spoon här. Undvik skogen till höger för här finns sidovattenhinder. Det är brett när du närmar dig 150-meter innan green. Akta dig för de två greenbunkrarna, slå hellre fram slagen innan green så du har ett kort enkelt slag in på green. På detta hålet är det bättre att slå långt för bakom green finns inget hinder, om du inte slår alldeles för långt i alla fall.

 

Gul 4

Par 3

Gul tee 136 m, Röd tee 102 m

Hcp 7

På bilden det upphöjda greenområdet, omöjligt att se var på greenen hamnat - eller om den runnit av på baksidan.

 

 

Proffset: Ett korthål som inte är så enkelt som det ser ut. Detta beror helt på greenen som har hela tre platåer. Dessutom är greenen snabb och risken är därför stor att bollarna rinner av i framkant om man puttar utan att tänka. Men det gör ju inte proffs, eller? En del säger att detta är den svåraste greenen av alla 27!

Medelhcparen: Detta hålet är längre än du tror, allt lutar ju uppför. Satsa på green men bli inte för besviken om du inte hamnar här för det är lätt att ta sig in på andra slaget istället. Svårputtad green i tre platåer, så lägg lite tid på att "läsa" greenen.

Nybörjaren: Detta hålet är bättre för nybörjaren än för andra! Här premieras korta raka slag, så ta inte i när du slår. Akta dig för vänstersidan som ofta är blöt och skogen tät. Inspelet till green är svårt med bunkar till vänster och en green som är lite utformad som en ärta. Bli inte rädd nu men det är en mardrömsgreen i tre platåer. Så försök föreställa dig hur greenen lutar/bollen rullar, om du är längst ifrån flagg kan du ju titta på bollbanan för de övriga som puttar innan dig!

 

Gul 5

Par 4

Gul tee 387 m, Röd tee 343 m

Hcp 1

På bilden vy över hela hålet med de stora buskarna som blivit träd som vakar på var sida om greenen 60 meter kvar.

 

 

Proffset: Ett ganska långt par 4:a så använd drivern utan problem. Sikta sedan mitt på green för här har du först buskar och sedan greenbunkrar på var sida. Tar ett jän lägre än planerat... Denna greenen är också upphöjd i bakkant och men den har inte tre utan bara två platåer. Men detta är ännu en svår green.

Medelhcparen: Längre hål än du tror, akta så du inte hamnar i buskarna på andra slaget. Slica inte för det är out på högersidan. Välbevakad green i två platåer som är upphöjd i bakkant.

Nybörjaren: Väldigt långt par 4 hål men också brett, du kan använda både driver eller spoon och sedan följa upp med långa järn. Akta dig för buskarna som är ca 60 m. innan green, de vill man inte hamna bredvid. Inspelet är svårt för det är en bunker på varje sida om green så använd en klubba som du är säker på. Även denna green är platåer, inte tre denna gång men två så lägg tid på puttningen så spar du slag.

 

Gul 6

Par 3

Gul tee 169 m, Röd tee 131 m

Hcp 4

På bilden va jag ser inget vatten... jag ser inget vatten...

 

 

Proffset: Till och med proffset har en utmaning här, vatten framför green, bunker till vänstre och träd till höger. En jämn green som är lättputtad.

Medelhcparen: Här har man två val, chansa och ta i allt du kan, kommer du för långt så gör det inte så mycket eftersom det inte finns några hinder bakom green. Alternativet är att man spelar säkert för att placera bollen till vänster utan att riskera att hamna i bunkern så klart.

Nybörjaren: Bli inte rädd utan bli klok istället! Damm till vänster och bunker längre fram vid green. Sikta på att hamna på fairway innan green lite till vänster. Längre fram finns en greenbunker till vänster om green, undvik denna och spela hellre in i framkant om inte greenkeepern satt flaggan bakom bunkern så klart!

 

Gul 7

Par 4

Gul tee 255 m, Röd tee 235 m

Hcp 8

På bilden mitt från fairway mitt i doglegkrönet.

 

 

Proffset: Satsar ibland på att slå över out till vänster. Lyckas ibland för blir det för långt så finns det out till höger efter doglegkrönet. Greenen är välbevakad med bunker både framför och bakom. Ett utmanande hål även för ett proffs!

Medelhcparen: Tänk inte ens på att använda drivern, eller att chansa genom att försöka drawa in. Var klok och slå ut med ett lågt järn, sedan ytterligare ett järn. Här är det tillåtet att ta två "järn". Försök inte heller nå greenen på andra slaget. Är du klok så försök placera tredje slaget innan green. Sedan gäller det att få stopp på bollen för det finns en greenbunker inte vara innan utan även efter greenen.

Nybörjaren: Här är det out of bounds till vänster vid utslaget så sikta istället mitt i fairway i dogledgkrönet, använd låga järn. Sedan gäller det att fortsätta med raka slag, för nu är det out of bounds till höger istället. Greenområdet är svårt med bunker innan och efter green så ta det försiktigt.

 

Gul 8

Par 4

Gul tee 314 m, Röd tee 269 m

Hcp 3

På bilden syns hela hålet som ser smalt och långt ut, smalt är det inte...

 

 

Proffset: Slår en lång drive på 250 meter och därefter en lätt pitch in. Tänk dock på att det är berg på höger sidan om green vilket gör att greenen ofta ligger i skuggan, dvs ej så snabb.

Medelhcparen: Dike/vattenhinder korsar fairway 180 meter efter utslaget. Så kan du ej slå tillräckligt långt så försök inte slå över vattnet! Slå rakt för här är det out både till höger och vänster, hela vänster sida är dessutom sidovattenhinder. Landskapet lutar åt vänster så använd dig av detta och håll dig gärna på högersidan då bollan kan rulla in. Greenen lutar ocks skarpt, men eftersom denna ofta är i skugga så är denna green inte lika snabb.

Nybörjaren: På utslaget kan man med fördel använda drive eller spoon, andra slaget däremot får man inte missa och slå en "ormdödare" med för då kan man hamna i diket som korsar farway. Det finns även en fairwaybunker till vänster och ytterligare en bunker på vänster sida vid green. På denna green kan du ta i lite mer än vanligt när du puttar då det ofta är skugga här.

 

Gul 9

Par 5

Gul tee 410 m, Röd tee 375 m

Hcp 6

På bilden syns klubbhuset bakom green, har du slått hit på första slaget heter du Kim Jong Ung.

 

 

Proffset: Här är det till och med svårt för proffset! Utslaget vaktas av både fairwaybunkar och stengärdesgård till höger. Men det gäller att tänka positivt så proffset slår en drive och har 150 meter kvar in. High risk & high reward om man vågar satsa på pinnen! Greenkeepers hålplacering kan förändra spelet mycket på denna avlånga green!

Medelhcparen: Du tror att fairwaybunkarna är farliga, men det är dom inte för du slår kortare än du tror så använd drivern vid utslaget. Forrtsätt sedan att beta av hålet. Greenen är svår och välbevakad av både bunkrar och dessutom en snabb green.

Nybörjaren: Sista hålet! Jättelångt så testa drive eller spoon på utslaget. Fortsätt med järnslag. Sikta inte mitt på green utan istället lite till höger, härifrån kan du nästan putta in. Bry dig inte om att klubbhusaltanen är full med folk - även om du tror det så tittar dom mer på maten än på dig när du puttar!