Röd slinga

Denna sida är under uppbyggnad! Alla bilder tagna av Sture Gustafsson.

Röd 1

Par 4

Gul tee 312 m, Röd tee 267 m

Hcp 6

På bilden inspelet 60 meter från green.

 

 

Proffset: Om proffset känner sig modigt slår hen en lång drive på 250 meter och därefter en lätt pitch in. Men hen kan också välja på att slå fram ett lågt järn och ändå bara ha 100 meter kvar. Puttningen kan bli lite trixig om man slår för långt, så låt inspelet hellre bli för kort än för långt.

Medelhcparen: Använd gärna ett lågt järn, en driver eller spoon hamnar lätt åt vänster i våt skog, slicar ni istället till höger är chansen stor att bollen rullar ut på fairway då högersidan är backig med lutning mot fairway, om man inte slår för långt in i skogen! Andra slaget är också ganska långt, greenen vaktas också av en greenbunker på vänster sida. Alternativet är att man spelar kort och sedan placerar bollen närmare hål för att spara på puttarna istället.

Nybörjaren: Detta hålet är bättre för nybörjaren än för andra! Här premieras korta raka slag, så ta inte i när du slår. Akta dig för vänstersidan som ofta är blöt och skogen tät. Inspelet till green är svårt med bunkar till vänster och en green som är lite utformad som en ärta. Väl på green så försök att få bollen så att du puttar uppför, det rullar bra på green och har man riktig otur kan bollen rulla ner i bunkern, lite beroende på hålplaceringen är så klart.  

 

Röd 2

Par 5

Gul tee 459 m, Röd tee 397 m

Hcp 2

På bilden syns vyn från tee med den skrämmande bergsknallen till vänster.

 

 

Proffset: Tur att proffs vet exakt hur långt man slår för här gäller det att placera bollen precis efter doglegkrönet, kullen skymmer dock bollens placering. Det modiga proffset slår en draw och hamnar nästan på green direkt - men akta greenbunkern till höger! Ganska enkel greenen som inte är supersnabb då den ligger lite vindstilla skyddad av stenmur.

Medelhcparen: Spela smart här! Använd gärna ett lågt järn och satsa på att nå doglegkrönet på andra slaget. Inspelet är ganska lätt bara man inte tar i och hamnar i bunkern till höger. Greenen är lättspelad, tveka inte när du puttar för detta är inte den snabbaste greenen vi har.

Nybörjaren: Väldigt svårt hål så ta det en bit i taget. Det är många kullar så det kan vara svårt att se var bollen landar. Inspelet är också svårt med tät skog till vänster och till höger bunker och grusväg, så chansa inte. Greenen lutar lite åt vänster så ta det försiktigt.  

 

Röd 3

Par 4

Gul tee 314 m, Röd tee 283 m

Hcp 4

På bilden inspelet strax innan sänkan 90 meter från green.

 

 

Proffset: Tänker strategiskt och försöker inte gå över svackan redan på första slaget. Istället lägger sig innan för att kunna pricka greenen lättare. Green som lutar mot spelet och fångar bollen bra, ett enkelt par helt enkelt.

Medelhcparen: Använd gärna drivern om du inte slår för långt här är det brett och bra. Inspel sedan över svackan, använd inte ett för lågt järn för du behöver få upp bollen i luften och du vill inte slå för långt för bakom green lurar snår & ris.

Nybörjaren: Detta hålet är lätt i början men svårt i slutet. Testa träklubban vid utslaget. Försök hellre hamna på vänster sida om fairway än höger för det lutar mycket och gör att golfslaget blir svårt. Försök att placera slagen så att du hamnar på kullen precis innan svackan. Använd sedan en 7:a eller liknande för att ta dig över svackan för att hamna på greenområdet. Det är ingen ide att försöka nå green direkt utan spela kort och chippa sedan in bollen. Det är en bunker kort till vänster sida som dessutom är out of bounds hela vägen. Greenen lutar mycket så tänk på att bollen rullar fort om du har nedförslut. 

 

Röd 4

Par 3

Gul tee 113 m, Röd tee 85 m

Hcp 9

På bilden utslagsplatsen med vy över korthål och vakande damm.

 

 

Proffset: Stor HIO-chans, se bara upp för kastvindarna som kan komma. Enkel green som ofta är snabb då här både finns sol & vind.

Medelhcparen: Slå inte för långt, utan välj din järnklubba med omsorg. Birdiechans om du lyckas träffa green. 

Nybörjaren: Mardrömshål om du slår för kort för här vaktar en damm. Om du är osäker så sikta lite till höger om mitten på green. Här är landytan större och du riskerar inte att komma out of bounds till vänster eller för långt ut på åkern bakom. Detta är ofta en ganska snabb green så putta försiktigt men bestämt.

 

Röd 5

Par 4

Gul tee 347 m, Röd tee 285 m

Hcp 1

På bilden gul tee med hela hålet vackert inmejslat i den sluttande naturen och gamla fruktträd till vänster.

 

 

Proffset: Kan "fläska på" med drivern utan att riskera någonting faktiskt. Lätt inspel med en greenbunker som inte är något hinder egentligen. Det är puttningen som är utmaningen här med en green som inte bara är snabb utan också lutar mycket inåt-framåt.

Medelhcparen: Roligt, här är det bara att ta i allt man kan med driver eller spoon. Andra slaget är längre än vad du tror och det är uppför så ta ett järn högre än du tror. Känner du dig feg så sikta lite till vänster om green. Om du siktar mitt på green och lyckas med en "worm-killer" rullar du ner i greenbunkern. Puttningen är svår på detta hål, du kan bara hoppas på att greenkeepern inte placerat hålet längst till höger.

Nybörjaren: Ett ganska långt hål så här gäller det att ta i. Glöm det er pro sagt, svinga fort! Testa gärna träklubban vid utslag och sedan låga järn. Det går inte att rulla in på denna green (om inte flaggan står långt till vänster). Så satsa istället på att hamna till vänster på green och sedan putta, men nerförsputtar är vanskliga, ta inte i för du kan bollen rinna av green och ner i bunkern.

 

Röd 6

Par 4

Gul tee 330 m, Röd tee 279 m

Hcp 3

På bilden ser man hela öppna hålet med utsikt över åker och väg 168 till vänster.

 

 

Proffset: Återigen bara att ta fram drivern ur bagen, eller... spela fram med ett lågt järn och ha 120-150 meter kvar. En smal och tuff green som sluttar mot spelet och vaktas av en större bunker till vänster om du av misstag skulle hooka. Men det gör du inte!

Medelhcparen: Ganska lätt och säkert utslag om man inte slår för långt för då riskera man att hamna i bunkrarna till vänster och skog med stenmur till höger. Green är smal och lutar framåt och mot den vänstra greenbunkern så puttningen kan vara trixig.  

Nybörjaren: Detta hålet är inte så svårt men det är en bra bit fram till green så testa träklubban redan från utslaget. Fortsätt med järnklubbor tills du ska spela in. Framme vid green gäller det att slå rakt, antingen chippa in eller om du hamnat på "tungan" framför green så testa att putta med järn 7:an in på green. Tänkt på att denna smala green sluttar kraftigt och är snabb så var lätt på puttern.

 

Röd 7

Par 5

Gul tee 437 m, Röd tee 390 m

Hcp 7

På bilden ser man "inte" vägen som korsar spelfältet och därefter ravinen innan green. Men håll extra utkik för bilar passerar här!

 

Proffset: Här gäller det att inte var för övermodig, en för kort drive riskerar att hamna på vägen, slår du för långt så kan man hamna i vattenhindret som korsar fairway 60-90 meter innan green. Greenen är välbevakad på båda sidor men dessa bunkar är lätta för dig som är proffs. Ärlig och bra green.

Medelhcparen: Dags att plocka fram drivern igen. Andra slaget få du dock passa på för du måste få stopp på bollen innan den hamnar i vattenhindret. Bäst är att satsa på platån mellan väg och vatten. Inspelet är svårt då greenen är välbevakad av bunkrar. Greenen är lättputtad och snabb.

Nybörjaren: Ta inte i för kung och fosterland vid utslaget, det är stengärdesgård på höger sida. Beta av hålet allt eftersom. Tänk på vägen som korsar. Bilisterna ska visserligen hålla utkik men det är alltid ditt ansvar som slår. När du sedan korsat vägen är det nära till dammen som korsar så det gäller att hamna prcis rätt för att din boll ska ha en chans att gå över dammen. Efter denna är det brett, men sedan när du närmar dig green så finns här hela 4 greenbunkrar. Här har du en fördel eftersom du slår rakt men kanske inte så långt ännu (men det kommer!).

 

Röd 8

Par 3

Gul tee 134 m, Röd tee 101 m

Hcp 8

På bilden den fina greenen som smyckas av en låg tall som påminner om ett bonsaiträd.

 

 

Proffset: Lätt hål, kanske inte HIO men i alla fall en birdiechans. Tänk på att greenen lutar skarpt framåt och höger.

Medelhcparen: Korthål som är ganska lätt, slå bara inte för långt för då hamnar man på vägen eller i maskinhallen. Bunkern till höger om green är snäll och greenen likaså. Här borde det inte bli mer än en tvåputt.

Nybörjaren: Bli inte rädd! Visst det är vatten framför - men lockas inte att använda en klubba som går lågt och långt utan satsa istället på en klubba som du kan få en perfekt träff med. Skulle du mot förmodan hamna i vattenhindret så droppa på platån nedanför att slå en 7:a eller pitch upp. Du vill inte heller slå för långt för det är både väg och byggnad bakom green. Hamnar du bakom green så tänk på att greenen lutar mot dammen!

 

Röd 9

Par 4

Gul tee 302 m, Röd tee 287 m

Hcp 5

På bilden inspelet till greenområdet som är upphöjt med poolområdet i bakgrunden.

 

 

Proffset: Behöver inte ens använda drivern utan det räcker med en hybrid, spoon eller lågt järn. Sedan spelar proffset enkelt in på green. Var snäll och laga det nedslagsmärke som du sannolikt gör då denna green lutar mot spelet som en basebollhandske!

Medelhcparen: Osäkert om du verkligen ska använda drivern, ta istället ett lågt järn då skogen är tät på vänster sida om du inte slår tillräckligt långt. På höger sidan lurar sidovattenhinder. Beta sedan av hålet med järnslag, tänk på att du inte slår lika långt som du tror och eftersom fairway lutar mot dig så får du inte en meter gratis! Greenen lutar mycket mot spelriktningen. Se upp för greenbunker till höger.

Nybörjaren: Äntligen, här premieras korta raka slag, så ta inte i när du slår. Akta dig för vänstersidan som är tät skog och högersidan som ser gles ut men har flera sidovattnhinder. Här får man ju inte heller droppa så långt bak man vill utan endast en klubblängd. Det är uppför hela vägen till green så ta i lite. Akta greenbunkrarna till höger! Kolla var flaggan står, tänk på att denna green också lutar mycket.