Stenungsund GK bjöd för en gångs skull på mestadels sol !

Sidan uppdaterad 2019-08-20 / 0045

Om än inte alla dagens deltagare håller med om rubrikens sanningshalt så måste dock konstateras att så var och blev det ! Visserligen hörde vi alla en hotfull åsk-knall vid 14-tiden som även åtföljdes av en prognosticerad regnskur på ca 20 min, men på det stora hela så fick vi alla för en gångs skull uppleva en "nästan" regnfri rond på Stenungsunds GK ! Av det låga deltagarantalet att döma (66) var det tyvärr alltför många som valde att stanna hemma i stugvärmen, hellre än att "erfarenhetsmässigt" mötas av ihållande regn. Det är således lite "synd om" stugsittarna som inte fick uppleva en bra bana på gott humör. trots den ihärdiga sydifrån kommande vinden. Fast å andra sidan är synd något mycket roligare ......

Den nämnda sydifrån kommande vinden och den öppna oskyddade banan ställde naturligtvis till det för många deltagare, men ändock noterades många bra scorer. Dagens BÄSTA DAM/HERRE blev Lotta Stoltz-Larsson och Lennart Dahlgren med netto 76 resp. 70, men eftersom dessa båda redan erövrat ett "Veckans Presentkort" går veckans dito till det "näst bästa" paret Kerstin Rydén Holmqvist och undertecknad Åke H med scorerna 76 resp. 71. Kerstin och Åke har därmed det trevliga nöjet att kontakta kansliet och hämta ut var sitt traditionellt presentkort sponsrat av "Ewa´s Dam- & Herr" på Västra Gatan.

I kampen om om herrarnas gula ledartröja så tog Lennart Dahlgren med dagens 70-rond ett kraftigt grepp om densamma och distanserade sig från de jagande Håkan Erneborn och Folke Karlsson med en nu gällande 7-9 slags ledning. Övriga tronpretendenter ligger f n 20-talet slag efter och kan knappast komma ikapp ?

I kampen om damernas Silverbuckla är ställningen oförändrad med Marita Helander i topp, men med samma antal slag som Karin Karlsson, 592. Närmast jagande är Raija Rissanen och Lotta Stoltz-Larsson som ligger 6 resp. 8 slag efter. Kan dessa två månne komma ikapp inför sista omgången 16 september !?

*****************************************************

Nästa och vår 17.e omgång spelas på BLÅ-RÖD bana måndagen 26 augusti.

Vänligen notera redan nu att att vi veckan därefter, och p g a en företagsgolf, spelar 18.e omgången på tisdag 3 september !

OBSERVERA även att ......

KM H65 spelas fre-lördag 30-31/8 med rond 1 samordnad med seriespel för H65 och FREDAX-Golfen. Rond 2 spelas lördag morgon med 1.a start kl 0800. Anmälan till detta KM görs separat och via "Min Golf" eller kansliet. Mer info finns på Seniorgolfens anslagstavla.

**************************************

Under vår nedan presenterade "Enkla råd för snabbare spel" återfinns den ackumulerade sammanställningen efter årets alla omgångar.

*************************************************************

 För snabbare spel upprepas följande enkla råd;

  • ställ golfvagnen vid "utfarten" från green - inte 20 m framför densamma !
  • stå inte kvar vid green och notera scorer - gå till nästa tee !
  • vid tee slår den spelare som är "först färdig" ut och därefter i snabb takt av övriga !
  • scorekorten hinner Ni fylla i när andra slår ut och kan ändå hålla ett öga på vart bollen tar vägen !
  • planera Ditt nästa slag på vägen fram till bollen och var redo att slå när det är Din tur !
  • "Din plats på banan är strax bakom ´bollen´ framför - inte strax framför ´bollen´ bakom" !!!

VARMT VÄLKOMNA TILL ÄNNU EN LYSANDE GOLFSÄSONG PÅ GGCC !

************************************************************

Nedan presenteras ackumulerad ställning i Seniorgolfen samt även Rondens Resultatlista och "Veckans Vinnare";

Några av 2018 års pristagare presenteras i bildgalleriet nedan. Tyvärr kunde inte alla pristagare närvara, men det förringar ju inte prestationen.