Äntligen - ett rekti´t bra Seniorgolf-väder !

Sidan uppdaterad 2019-06-17 / 2215

Som förutspåddes redan för en vecka sedan, om än med korsade fingrar, så fick vi äntligen njuta av en helt torr Senior-rond. Om någon dryg vecka kan vi kanske även få tillbaka några meter rull på fairways, ett inte oväsentligt hjälpmedel för seniorer 60+ och äldre !

För andra veckan i rad placerade sig Håkan Erneborn i topp, denna gång på netto 68, men eftersom han redan vunnit ett veckopris går presentkortet till dagens näst Bästa Herre, vår seniorordförande Folke Karlsson på samma resultat, netto 68. Folke seglade även upp i täten på vår ackumulerade säsongstabell. Bästa Dam blev Marita Helander på netto 69 och hon närmade sig med denna rond avsevärt den andra delen av ordförandeparet Karlsson, nämligen Karin K, som f n innnehar ledartröjan i kampen om damernas Silverbuckla. Folke och Marita har naturligtvis det trevliga nöjet att kontakta kansliet och hämta ut var sitt traditionellt presentkort giltigt hos "Ewa´s Dam- & Herr" på Västra Gatan.

Även om regnet höll sig borta så är dock banan fortsatt tungspelad och utan rull varvid en knapp handfull spelare vid dagens rond hade resultat inom buffertzonen eller bättre. Den s k CBA = -2 vilket innebär att buffertzonen sänks två steg, men att alla får sitt hcp justerat på ett eller annat sätt.

*****************************************************

Nästa veckas omgång 12 spelas på BLÅ-RÖD bana måndag 24 juni med 1.a start på normal starttid kl 0800. Vad långtidsprognosen visar för den dagen har redaktörn ingen aning om, men det är ganska tätt inpå midsommarhelgen så var beredd på det värsta ...... :-) !

*****************************************************

Under vår nedan presenterade "Enkla råd för snabbare spel" återfinns den ackumulerade sammanställningen efter årets alla omgångar.

*************************************************************

 För snabbare spel upprepas följande enkla råd;

  • ställ golfvagnen vid "utfarten" från green - inte 20 m framför densamma !
  • stå inte kvar vid green och notera scorer - gå till nästa tee !
  • vid tee slår den spelare som är "först färdig" ut och därefter i snabb takt av övriga !
  • scorekorten hinner Ni fylla i när andra slår ut och kan ändå hålla ett öga på vart bollen tar vägen !
  • planera Ditt nästa slag på vägen fram till bollen och var redo att slå när det är Din tur !
  • "Din plats på banan är strax bakom ´bollen´ framför - inte strax framför ´bollen´ bakom" !!!

VARMT VÄLKOMNA TILL ÄNNU EN LYSANDE GOLFSÄSONG PÅ GGCC !

************************************************************

Nedan presenteras ackumulerad ställning i Seniorgolfen samt även Rondens Resultatlista och "Veckans Vinnare";

Några av 2018 års pristagare presenteras i bildgalleriet nedan. Tyvärr kunde inte alla pristagare närvara, men det förringar ju inte prestationen.