RAPPORT från SENIOR-AVSLUTET 27 september m m !

Sidan uppdaterad 2018-09-30 / 2130

Så var det dags att avrunda SENIOR-säsongen med en kort info om Senior-Avslutningen med Korthålstävling och efterföljande lunch med prisutdelningar - samt lite info om JUL-LUNCHEN 5/12.

(Rapportens sena publicering får skyllas på att 30 timmars intensivt TV-tiitande på helgens Ryder Cup i Paris hindrat tidigare publicering :-) !)

Korthålet spelades i något fuktigt, men ej besvärande, gråväder som närmast kan liknas vid "något övermättad dimma". Vi voro 69 spelande deltagare i 4 klasser A-D och bäst spelade, liksom förra året, Jan Olsson som vann vandringspriset med sina 56 bruttoslag = 2 över par på de 18 par-3-hålen.

Ett mycket bra resultat med tanke på att vissa av de provisoriska greenerna p g a tidigare nedfallen väta inte höll samma klass som under tidigare år. Detta bevisas även av att 2.an i klassen, samt vinnaren av B-klass, landande på de näst bästa resultaten, 63 slag brutto. Tyvärr kan vi här inte redovisa fler klassvinnare eftersom vissa scorekort "kom bort" i samband med en utlottning av presentkort hos "Eva´s Dam- och Herr" som var riktad mot deltagare som ännu inte vunnit något dylikt ....... :-( !

En "tävling i tävlingen" och nytt för i år var att vi hade en "Närmast Hål-tävling" på GUL 2 i Dam- och Herrklass med tvenne vackra och inramade fotos föreställande "Marstrand by Night", skänkta av GGCC hovfotograf Sture Gustafson. Dessa priser erövrades av dels Anna-Lisa Bernhardsson som landade sin boll blott 275 cm från koppen och klubbens ordf. Hans Mattsson som landade 211 cm från densamma.

Efter den efterföljande 3-rätters lunchen, ljuvligt komponerad av våra duktigare krögare i GULLKROGEN, utdelades alla årets vandringspriser och övriga priser till de lyckosamma vinnarna innan prisutdelning för säsongens prestationer vidtog. Alla de 60 främst placerade fick i turordning komma fram och välja ett pris från ett gediget prisbort samt mottaga ett traditionellt "Deltagarbevis" bestående av en flaska portvin för de 20 främsta eller ett gott och bra rödvin i två klasser för de som kom på plats 21-60. Även de övriga deltagare som fanns på plats, men placerade utanför "Topp-60",  fick med lottens hjälp komma fram för att "ta för sig" av de kvarvarande prisbordet ........ :-) !

ÅRETS pristagare;

 • Stefan Hallgen, Seniorgolfens säsongvinnare,

 • Solveig Edlund, Bästa Dam Seniorgolfen och vinnare av damernas Silverbuckla,

 • Anders Hedin, Vinnare Höstcupen,

 • Åke Holmqvist, Vinnare H 55, Arnes Cup,

 • Håkan Erneborn, Vinnare H 65, Arnes Cup,

 • Kenneth Johansson, Klubbmästare H 65.

 • Bertil Fallström, Klubbmästare H 75

 • Jan Olsson, Vinnare Korthålet.

Några av dessa pristagare presenteras nedan i bildgalleriet från årets avslutning. Tyvärr kunde inte alla pristagare närvara, men det förringar ju inte prestationen.

*****************************************************

Nu är det slutspelat - men bara nästan !

Vad som återstår av säsongen är årets JUL-LUNCH som genomförs onsdagen 5/12. Som traditionen bjuder så inleds denna med en Puttningstävling över ca 12 specialkomponerade "Korthål" i klubbhuset och på dess  nålfiltsmatta innan Ni får sätta Er till bords och avnjuta GULLKROGENS sedvanligt goda julbord.

ANMÄLAN gör Du via nätet (golf.se/Min Golf) eller med hjälp av kansliet och senast måndag 3/12. Priset är lika traditionellt = ca 300:-. Samling senast kl 1130 varpå Jul-lunchen efter puttningstävlingen serveras ca kl 1330.

************************************************************************

Under vår nedan presenterade "Enkla råd för snabbare spel" återfinns den ackumulerade sammanställningen efter årets alla omgångar.

*************************************************************

 För snabbare spel upprepas följande enkla råd;

 • ställ golfvagnen vid "utfarten" från green - inte 20 m framför densamma !
 • stå inte kvar vid green och notera scorer - gå till nästa tee !
 • vid tee slår den spelare som är "först färdig" ut och därefter i snabb takt av övriga !
 • scorekorten hinner Ni fylla i när andra slår ut och kan ändå hålla ett öga på vart bollen tar vägen !
 • planera Ditt nästa slag på vägen fram till bollen och var redo att slå när det är Din tur !
 • "Din plats på banan är strax bakom ´bollen´ framför - inte strax framför ´bollen´ bakom" !!!

VARMT VÄLKOMNA TILL ÄNNU EN LYSANDE GOLFSÄSONG PÅ GGCC !

************************************************************

Nedan presenteras slutlig ackumulerad ställning i Seniorgolfen efter säsongens 19.e omgång samt Startlistor och Scorekort för  KORTHÅLET 2018-09-27;

 

Bildgalleriet nedan är från säsongsavslutningen 2018 och visar några av årets vinnare.