Gullbringas blogg

Regelföreläsning 2019-03-17

Dale Harris och Lasse Urholm lärde oss allt om de nya reglerna. Många medlemmar var med, vilket borgar för att spridningen av kundskap till övriga blir stor. Dessutom så är de nya reglerna enkla och mer förlåtande för vanliga golfare. Bra att man inte straffas för att man oavsiktligt begår ett litet misstag!

Julbord för alla! 2018-12-04

Nästan 50 medlemmar åt gott och hade kul ihop. Nu när vi har ett gym så kan man med gott samvete njuta av Gullkrogens Julbord!

Invigning av Prama Gymmet 2018-11-25

Under höstmötet passade vi på att inviga Prama Gymmet. Visst kan man kombinera bubbel och gympa (så länge det är alkoholfritt)!

Gullbringa Golf & Country Club är först i Sverige med detta supermoderna gym. Här är det funktionell träning utan risk för skador. Gymmet lämpar sig för alla åldrar och här gympar man både för att träna och att ha kul.

SM Damer div 1 2018-07-19

Några av Sveriges bästa damer spelade stortävling under hela 3 dagar. De var imponerade över vår fina bana: "Superärliga" och jämna greener gjorde puttningen mindre svår. Mycket rull på fairway gjorde att man slog mycket långt! Detta år vann Göteborgs damer som blev jätteglada!

Poolfest 2018-07-13

Detta år var årets tema "Sagofigurer". Här minglade Snövit med prinsessan Elsa och Scooby Doo. Dessutom så tävlade vi i "Pricka spannen", "Vattenstafett" och "Poolipool racet". Naturligtvis spelade DJ Octopus och Gullkrogen bjöd på mumsig grillbuffé.

Extra Årsmöte 2018-04-14

Klubbens medlemmar röstade JA - nu kör vi! Dags för Gullbringa att utvecklas och bli ännu bättre för oss medlemmar och gäster!

Dagen hade bara två punkter på agendan och båda var mycket angenäma och positiva:

1) Projekt Arvsfonden. Projektet innehåller många delprojekt och det kommer att bli den största förbättringen av anläggningen sedan vi byggde om Gula slingan. För att nämna lite redan nu så planeras följande: Asfaltering av gångvägen upp till klubbhuset, en handikapparkering, ny ljus entré till klubbhuset, ny välkomnande receptionsdisk, en handikapptoalett, ett PRAMA gym, ny utgång till altanen, handikappanpassning av drivingrange och en ny toalett i shopen. Och medlemmarna röstade JA till styrelsens förslag.

2) Fyllnadsval till styrelsen. Valberedningen presenterade Annelie Hultén som valdes in i styrelsen. När Annelie sedan presenterade sig själv berättade hon hur glad hon var över projektet. Det visade sig nämligen att Annelie har stor personlig erfarenhet av handikappanpassning och dessutom jobbar hon på bank! Som handen i handsken kan man säga.

Mötet avslutades med att styrelsen tackades för det stora jobbet man gjort och …nu kör vi! ”Gullbringa Golf & Country Club 2020”!

Vårmöte 2018-02-25

Vårmöte ...utan vår!

Snön låg tjock, men medlemmarna var glada ändå!

På medlemsmötet i februari var det idel goda nyheter: Arvsfonden har sagt JA till vår ansökan. Nytt inför året var "Mina tävlingar 2018", kuponger som gör att det blir billigare att tävla. Golfen har äntligen blivit Friskvård. Klubben har tagit över drivingrange och har spännande planer. Mycket att se fram emot - så fort snön smälter!

Kansli/klubbchefens Golfårsbokslut 2017-12-12

En  minikrönika från Anna på kansliet:

Glöm inte ditt Golfårsbokslut!

I över 20 år har jag och gjort ett ordentligt bokslut för året som gått. Det finns en enorm kraft i att ta reda på hur året har varit inom olika områden och man lär sig av både framgång och motgång. Om man inte gör ett bokslut riskerar man att glömma allt som inte hänt den senaste månaden. De av oss som är negativa i livssynen kommer då bara ihåg det negativa och de med positiv livssyn kommer bara ihåg det positiva.

I bokslutet reflekterar jag och besvarar följande frågor:

  • Vilka mål med min golf hade jag för året som gått?
  • Vilka golfmål har jag uppfyllt?
  • Vilka mål har jag inte uppfyllt och har dessa mål varit tillräckligt tydliga och relevanta? Eller har jag varit tidsoptimist så att jag når målen senare?
  • Vilka utmaningar har jag haft med golfen under året? Hade jag kunnat undvika eller lindra dessa utmaningar? Lärdomar?
  • Vilka framgångar inom golfen har jag haft under året? Lärdomar?
  • Vad lämnar jag kvar i 2017?
  • Vad hade jag gjort annorlunda om jag visste det jag vet idag?
  • Vad tar jag med mig in i nästa golfår?
  • Vilket golfnyårslöfte kommer jag att ge?

Anna JS

Julbord för alla medlemmar 2017-12-06

Vecka  49 är det många Julbord på Gullkrogen. En av höjdpunkterna var det "öppna Julbordet" för alla medlemmar under tisdagen. Vi som var där noterade att "Janssons frestelse" som Gullkrogen utvecklat sedan förra Julbordet var bättre än någonsin. Det var trevlig stämning och många glada sånger!

Höstmöte & bildkonstutställning 2017-11-26

Man skulle kunna tro att det var fest, men det var medlemsmöte.

Höstmötet samlade 96 personer när alla spännande planer inför 2018 informerades om. Många fina projekt är på gång på banan. Investeringar i nya maskiner ska göra greenerna mer homogena och ärliga. Drivingrange/övningsområdet ska utvecklas i egen regi. Förkortat skulle man kunna säga att: På Gullbringa är allt som vanligt - allt ska bli ännu bättre!

I år var vi extra kulturella då vår mästerfotograf Sture Gustafsson ställde ut fina fotografier som man kunde köpa till självkostnadspris. Perfekta Julklappar! Dessutom kunde vi njuta av en rullande bildvisning över allt kul som hänt under Jubileumsåret 2017 och dokumenterats av Sture.

    

Jubileumsfest 2017-07-22

GGCC fick besök från ytterligare en världsstjärna - Helen Alfredsson var här! I strålande solsken och 25 graders värme samlades 125 personer för att fira vårt 50-årsjubileum.

Det var bubbel och mingel, poängpromenad, uppträdanden, prisutdelning och en fantastisk buffé.

Innan efterrätten berättade Helen Alfredsson gamla minnen från Gullbringa. Hon berättade också varför hon är så stolt över att vara medlem i Gullbringa Golf & Country Club. Det beror inte på att vi fostrat så stora golfstjärnor utan på alla fantastiska medlemmar, den goda stämningen i klubben och "Krügers anda" som fortfarande sitter i väggarna. Framför allt handlar det om respekt för alla olika individer, att ha roligt och trivas ihop. Man kan sammanfatta detta som: "En kul mötesplats för alla åldrar"!

Stenson besöker sin gamla hemmaklubb 2017-07-06

Henrik Stenson tillbaks där allt började!

Under eventet på Gullbringa Golf & Country Club var Henrik prisutdelare under Skandia Cups distriktsfina för de bästa juniorerna i distriktet. Därefter var det clinic/uppvisning med Henrik och en frågestund med juniorerna. Henrik avslöjade att hans längsta drive uppmätte drygt 860 meter, men det kanske var lite fusk för han hade peggat upp på en flygplansvinge på Abu Dhabis flygplats.

Klubbens juniorer utmanade Henrik med en scrambletävling med olika grenar/golfslag. Det blev en tuff match och mycket jämnt. Till slut fick Gullbringas juniorer se sig besegrade knappt med 3-2 och en mycket glad Henrik stod som segrare. Denna gång…

Kvällen avslutades med en fantastiskgrillbuffé för alla. Naturligtvis kröntes Henriks bord av the Claret Jug, prispokalen han fick efter vinsten i British Open. Henrik minglade sedan och pratade gamla minnen med klubbens medlemmar.

Det var många som ville ha Stensons autograf och fota sig med megakändisen. Henrik skrev säkert 200 autografer och tog lika många kort ihop med medlemmar i alla åldrar. Även Pappa Ingemar Stenson gästade klubben.

Henrik överraskade alla med att ge Gullbringa Golf & Country Club en mycket fin Jubileumspresent. En inramad tavla med bland annat en signerad flagga från 18 green på Royal Troon där Henrik skrivit: ”Till Gullbringa Golf & CC, där jag slog mina första slag och en fantastisk resa påbörjades!”

 

Volvo World Golf Challenge 2017-06-10

En tävling utöver det vanliga för att fira multipla jubileum 2017!

En av Sveriges populäraste och trevligaste golftävlingar där man spelar i par tillsammans med en klubbkompis. Härifrån kvalificerar sig ett damlag och ett herrlag sig till en regionfinal. Därifrån är steget inte långt till Sverigefinalen där du har chansen att stå som segrare i Volvo World Golf Challenge.

I samband med att Volvo firar 90 år och GGCC 50 år så var prisbordet dignande. Som lån av en XC-90 en helg, bensincheckar hos Volvo, extra priser från GGCC!

Som vinnare stod Anna Claesson och Winnie Lindskog, samt Martin Areschoug och Fredrik Lundqvist - Stort Grattis!

Öppen Golfdag 2017-05-26

Här fick alla som inte var golfspelare pröva på golf. Först  lite information vid klubbhuset, sedan gemensam träning på range och övningsområde. Därefter spel på 9-hålsbanan. Dagen avslutades med korv & bröd. Duktiga funktionärer och elitjuniorer hjälpte till att göra detta till en lyckad dag!

Välkomstdag för nya medlemar 2017-05-07

Det är bra att veta hur allt funkar och vilka medlemsförmåner vi har. Det fick vi reda på och mycket mer söndagen den 7 maj. Därefter rundvandring till pool, djungelbana och maskinhall. Vi avslutade på drivingrange med info från Kenneth om idrott och shop.