Gullbringamedlemmar på Race to Dubai - Stenson vann och ny världstvåa!

Även i år anordnades golfskola i Dubai med våra tränare. En dag lades på finaldagen av Race to Dubai där flera svenskar var med och slogs i toppen. Gullbringajunioren Henrik Stenson stod pall för trycket även i år och vann slutspelet med en bländande avslutning.

14 medlemmar var på plats och såg den spännande avslutningen på Jumeirah, Dubai. Robert Karlsson avancerade i resultatlistan och hade vinstchans men tappade sista nio. Henrik gick ut i delad ledning men tappade med en dubbelbogey. Höll kylan ändå och kom tillbaka med två birdies på slutet som räckte till vinst. På presskonferensen efteråt ställdes frågan om han var nervös under finalvarvet "No - I am Iceman - you remenber"

Tränare Rickard höll i träningen under veckan och ledsagade även en tur till Durb Kalif innan tävlingen. "Imponerande och se hur bra han slår bollen men framförallt kylan att bara fortsätta med sitt spel, sin rutin även efter fadäsen med dubbelbogeyn." 

Golfskolan hölls på Al Hamra Golf Club men både spel och träning 6 dagar samt en dag på Race to Dubai. Lördagkvällen fanns även Gullbringas hedersmedlem Carin Koch på plats och höll en mycket uppskattad föreläsning om Solheim Cup och hennes kaptensuppdrag 2015 i Tyskland. Planeras en gemansam resa dit för Gullbringas medlemmar.

Samtliga resenärer var väldigt nöjda med resan att få både spel, träning, tävling, shopping och bad under en varm och solig vecka. Dagstemperaturen låg stadigt kring 28 grader men bil ingår alltid i spelet och det behövs i värmen. Samma resa kommer anordnas även 2015 och många ville redan anmäla sig efter denna veckan.

 

Kommentarer

Fler artiklar