Hej alla Gullbringa vänner

Denna

dynamaster
golfsäsong har ju börjat rekord tidigt. Aldrig tidigare har Gullbringa öppnat så här tidigt på året. Fairways och greener ser redan helt fantastiska ut och har faktiskt gjort det ett bra tag redan. Förhoppningsvis så kommer detta att hålla i sig och ge oss en golf säsong utan dess like. Det är väl så att många av er redan har varit ute och spelat, kanske, upp mot 30 ronder redan. Kul är det i all fall att vi är igång. Vi som ännu inte kommit igång kan ju förbereda oss för en roligare upplevelse på banan. Ta gärna en golflektion som jag kommer att göra eller var med på medlemsträningen för fler goa golfträffar, som Rickard brukar säga!och varför inte börja alt avsluta det hela med en lunch hos våra utmärkta kockar!

När ni läser detta så gör ni det på vår nya hemsida. Den gamla hemsidan har tjänat oss bra, mycket tack vare Magnus Falcks idoga arbete med byggnationen av den. Den nya hemsidan har dock verktyg som vi kommer ha ännu mera glädje av och framförallt förenkla för oss att göra uppdateringar så att vår hemsida alltid är fräsch. Mats Thulin har lett arbetet mycket bra och tillsammans med personal och andra ideella. Det är ju så att man idag måste ha en hemsida som lockar till läsning och utforskning. Hemsidan måste vara enkel och intuitiv att använda. Man ska snabbt kunna flytta mellan olika sidor och funktionaliteter. Den nya hemsidan som ni möts av idag är naturligtvis inte helt färdig vare sig till form eller innehåll, utan vi kommer kontinuerligt att fortsätta utveckla den framöver. Detta är att betrakta som ett första bra utkast och vi i styrelsen hoppas verkligen att alla ska trivas med den och att alla ska tycka att den är just enkel och intuitiv.

I år är det styrelsens ambition att satsa på uppiffning av klubbhuset och banförbättrande åtgärder. Vi har diskuterat hur vi ska ”räta ut” Röd 2, lägga snygga bunkrar på Röd 5 och 6 för att stoppa bollar från att rulla ”out”. När man tittar på varför golfare slutar spela golf så är ett av huvudskälen att det tar för mycket tid. Det är vår ambition att i år att börja arbeta med att ”bygga om” banan så att ett mindre bra slag renderar i ett att man måste ta till ett extra slag men att man inte tappar bollen och måste leta för mycket.

Jag tycker att vi är rätt duktiga när det gäller flödet på banan med genomsläpp etc, vi har ju många erfarna golfare på Gullbringa. MEN, som Tony Irvin skulle säga, vi kan alltid bli bättre på detta med att hålla rond tiderna. Så jag kommer att be våra utmärkta golfvärdar och personalen i kansliet om att påminna oss alla om detta så att både medlemmar och greenfee gäster ska känna att vi inte förlorar tid - alla ska trivs på banan och med tempot.

Sen vill jag fortsätta att slå ett slag för att be er alla att hjälpa till med att minska behovet av gödselmedel men framförallt bekämpningsmedel av olika slag (detta är en stor utgiftspost i vår budget och därmed för oss alla).

Jag ber er att tänka så att alla synliga märken i gräsytan måste betraktas som ”sår” i gräsytan och att det öppnar upp för angrepp av diverse ”ovälkomna gäster” som sedan måste bekämpas med olika bekämpningsmedel.

Följande skulle jag vilja att alla tänker på

  • GREEN, känsligaste ytan! Om nedslagsmärken inte blir lagade på rätt sätt eller i värsta fall inte alls så öppnar det upp för angrepp av olika slag och att det, i värsta fall, växer in ogräs eller svamp i ”såret”. Ha därför som mål att ALLTID laga MINST ett nedslagsmärke på varje green som du går upp på.
  • TEE, Lägg avslagna peggar i befintliga tee-koppar. Det kan bespara oss från både punkteringar på våra maskiner och att de fastnar i aggregaten och skadar gräsytan på tee.
  • FAIRWAY, uppslagen torv! Lägg alltid tillbaka uppslagen torv, detta minskar risken för ovälkomna angrepp men kanske viktigaste av allt ... vilken golfare vill hamna i ”hålan” med just sin boll, inte jag iallafall.

 

Med vänlig hälsning och önskan om en fantastisk golfsäsong

Lennart Olving

Ordförande

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Öppettider Midsommar 2021-06-22
Ny tävling! 2021-06-21
Greenskötsel =18-hålsbanan avstängd 2021-06-21
Spela Midsommardansen 2021-06-17
Poolen är öppen 2021-06-11