Intervju med Fia Lindblom

Vår lovande junior Fia har blivit utnämnd till Årets Junior!

Läs intervjun med Fia här:

Hej Fia och stort grattis till utmärkelsen som årets flickjunior inom Göteborgs golfförbund.

  • Stort tack! Det var en rolig överraskning när Mikael Jäder på golfförbundet kontaktade mig för några veckor sedan och berättade att jag vunnit priset.

 

Kan du berätta lite mer om vad det är för utmärkelse du fått.

  • Priset som årets junior delas varje år ut till en kille och en tjej inom Göteborgs golfförbund upp till 21 år gammal,  sedan finns det även ett seniorpris på dam & herrsidan.

 

Vad tror du var avgörande för att just du vann priset i år?

  • Enligt motiveringen så var det min träningsvilja och motivation att bli bättre kombinerat med att jag placerade mig högst på Teen Tour Order Of Merit.

 

Du nämner din träningsvilja, hur ser en normal vecka ut under vintersäsongen?

  • Nu fokuserar jag på min fysik och teknikträning. Detta är saker man behöver ha på plats när säsongen börjar och det är en perfekt tidpunkt på året att lägga extra fokus på dessa delar. Jag försöker hinna med 15-20 timmar träning per vecka, allt beror på hur mycket man har i skolan. Jag har precis börjat på Kitas Gymnasium och det är stor skillnad mot att gå på högstadiet gällande tempo i skolan.

 

Du valde alltså inte att gå på ett Golfgymnasium, hur kommer det sig?

  • Kitas Gymnasium är anpassat för idrottare och schemat är väldigt komprimerat. Det gör att jag får gott om tid att träna efter skolan då vi slutar runt 13.00 varje dag. Det är väldigt många duktiga golfspelare på skolan och de senaste åren har Kitas varit ett populärt val för golfare från Göteborgsregionen. Sen tycker jag att vi har skapat fantastiskt bra förutsättningar på Gullbringa med vårt nybyggda gym/svingstudio. Inte många klubbar kan matcha detta! Jag har också en väldigt duktig tränare i Dale Harris på hemmaplan som jag jobbar långsiktigt med.

 

Vad tror du är anledningen till att så många duktiga spelare har startat sin karriär på Gullbringa?

  • Gullbringa är en väldigt familjär klubb med en klar profil där man satsar på en bred juniorverksamhet. Man har alltid känt sig välkommen som junior vilket tyvärr inte är en självklarhet på alla klubbar. Det är också lätt att komma ut på banan för att spela utan att behöva boka långt före vilket vi juniorer inte är så bra på. På Gullbringa har vi ju även en pool vilket bidrar till att många yngre juniorer tycker det är roligt att vara på klubben. Jag tror att det är viktigt att skapa en lekfull miljö för juniorer där fokus på golf och resultat inte alltid är det viktigaste.

 

Återigen stort grattis till priset och lycka till med vinterträningen.

  • Tack!

 

Läs också Göteborgsgolfaren här.

 

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Anmälan öppen 2021-02-23
BANAN STÄNGD 2021-02-22
Välkomna på digitalt vårmöte 2021-02-17
Trött på dyra elräkningar? 2021-02-11
Över 60 år ung? 2021-02-10