Intervju med Peter Fjällman

Här kan ni se och läsa intervjun vi gjorde med Peter Fjällman, golfbanearkitekten som fått ansvaret att bygga om greenerna på Blå 1-6.

Hej Peter, du har fått äran att bygga om våra greener på blå slinga. Kan du berätta lite hur du tänk när du designat greenerna?

  • Det som var utgångspunkten var att försöka behålla karaktären och igenkänningsfaktorn för de som spelar även om det ser helt annorlunda ut. Det innebär att samtliga greener är byggda på samma ställe, men där någon kan vara förskjuten i sida, men annars har utgångspunkten varit att greenerna byggs om på samma ställe men modernare och enligt dagens standard.

Har allt gått som planerat?

  • Absolut, med tanke på att vi bygger väldigt sent på året. Det var en faktor jag var väldigt orolig över vilket gjorde att jag tänkte att det kan vara svårt att hinna med så mycket som vi önskat göra men vi har byggt färdigt alla greener med kullar och bunkrar, botten på greenerna men vi har inte lagt ner någon dränering ännu. Det kommer vi göra till våren tillsammans med växtbädden och lite små justeringar, men det innebär att det ni ser om ni är ute och tittar så ser man hur det kommer bli tillslut, vilket jag är väldigt nöjd med. Med tanke på vädret går det inte att göra något mer nu, och skulle vi fortsätta att jobba med greenerna så skulle vi förstöra mycket av det vi har gjort.

Vad blir nästa steg framåt våren?

  • Det blir då att lägga på dräneringsmaterialet och växtbädden där gräset ska växa, samt göra justeringar och sedan så gräset, vilket blir den sista touchen på allt.

Vad tror du blir den största förändringen för medlemmar och gäster när de kommer ut och får spela banan?

  • Det blir ju att greenområdena är helt annorlunda och att det blir nya utmaningar med tanke på bunkrarnas placeringar, onduleringar på greenerna och kullarna runt omkring. Det blir utmaningen och ett helt annat typ av spel in mot green och det är precis det vi har eftersträvat med att göra det utmanande och intressant. Förhoppningsvis kommer man uppleva det som roligare att spela vilket är målsättningen.

Spännande, då ser vi fram emot våren och hur det utvecklar sig. Tack för pratstunden!

Följ projektet här

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
KM-en familjefest! 2022-08-04
Hela GGCC bokad 14/8 2022-08-04
Volontärer sökes till 14/8 2022-08-01
Aray Society tävling 19/8 2022-07-31
Vi vann! 2022-07-18