Juniorframgångar

Gullbringas juniorer vidare till nästa steg i JSM lag!

Efter två dagars kämpande och en grym laginsats på Göteborgs GK lyckades våra duktiga juniorer kvala in till fortsatt spel i Junior-SM lag.

Alla startade med 13 lag varav 6 lag skulle gå vidare för spel på Borås GK i augusti.

Vår grupp bestående av lag från Göteborg och Halland bjöd på det absolut tuffaste motståndet du kan få. 5 av lagen vi möter är rankade topp 15 i Sverige så vi visste att det skulle krävas att vi presterade på topp för att ta oss vidare.

Första dagen började med slagspel och med tanke på motståndet ville vi ha en plats ibland de 7 bästa för att slippa möte ett topprankat lag i matchspel dag två. Vi lyckades, jämfört med många andra lag, spela otroligt jämt i blåsten och nå vårt mål att komma topp 7. Nyckeln var bra foursomespel där Gustav och Emil presterar en stabil 78 rond och vår mixed foursome med Elsa och Pontus gjorde en grym kämparinsats och slutade på 81 slag.

Nu slapp vi möta något av topplagen och får istället Torslanda GK som motståndare. På pappret skulle det bli en jämn macth, vilket också blev fallet. Efter att Torslanda vunnit de båda första foursome matcherna var vi tvingade att vinna de tre återstående singlel matcherna. Anton spelade jättebra och lyckades vinna över sin spelare redan på hål 15. Nu var det reducerat och ställningen 2-1 till Torslande. De två sista matcherna var helt jämna och skulle avgöras på sista hålet. Fia satte press på sin motståndare med ett långt utslag på sista hålet. Efter en perfekt wedge till ca 1 m från hålet och en lätt birdie hade vi reducerat till 2-2. Nu var det bara Axel kvar och han lyckades också hålla nerverna under kontroll med grymt bra inspel och ett lätt par på sista.

Det innebar vinst i matchen och Gullbringa var vidare till fortsatt spel på Borås GK den 15-16/8.

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Frostrisk=sovmorgon 2020-10-16
Status Vildsvinsstaketet 2020-10-14
Golfbilsförbud 2020-10-12
Lördags-PRAMA! 2020-10-05
Fredax 2020 är över! 2020-09-26