Ny lokal regel

Pga vildsvinens framfart/ökande intensitet, har vi infört en ny lokal regel.

Vildsvinen ställer till mer och mer skada.

Banpersonalen hinner inte med att MUA-markera vildsvinens framfart och än mindre åtgärda skadorna efterhand som de uppstår.

Det är inte bara gräsytor som blir uppbökade utan även bunkrar där vildsvinen letar efter mask. Även det faktum att golfarna inte behöver använda krattan i bunkern av rädsla för covid-19, utan istället kan jämna till sanden med egen klubba eller fot gör att en del bunkrar inte är så välskötta som vi önskar.

Vi har därför enats om behovet av en Tillfällig Lokal Regel (TLR)  i detta ämne.

 

Tillfälliga Lokala Regler

Onormala banförhållanden p g a bökande vildsvin m.m.

Skador i marken efter bökande vildsvin på spelfältet är ett onormalt banförhållande (Regel 16-1). Lättnad utan plikt får tas, enligt Regel 16-1b, om det är uppenbart att detta onormala banförhållande orsakats av bökande vildsvin. Lättnaden gäller även avseende avsedd stans eller område för avsedd sving.

Denna regel gäller även för likartade onormala banförhållanden i en bunker och likaså för uppenbara skador i en bunker som orsakats av fotspår och gropar efter ett slag som ej krattats p g a underlåtenhet att nyttja krattan p g a rädsla för COVID-19 vid beröring av utplacerad kratta.

GGCC RK 2020-05-20 / Hol

 

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Öppettider Midsommar 2021-06-22
Ny tävling! 2021-06-21
Greenskötsel =18-hålsbanan avstängd 2021-06-21
Spela Midsommardansen 2021-06-17
Poolen är öppen 2021-06-11