Rapport från Vårmötet 2020

Nu är årsmötesprotokollet justerat. Missade ni Vårmötet den 23/2? Lugn - här finns en sammanfattning så ni inte går miste om allt kul som hänt och kommer att hända!

Rapport från vårmötet 23 februari 2020

För er som inte hade möjlighet att närvara på Gullbringa Golf & Country Clubs vårmöte kommer här en liten rapport:

Ordförande Hans Mattsson hälsade alla 87 medlemmar välkomna till; våren, till vårt Nya klubbhus och till Nya ljusa Gullbringa!

Mycket positivt har hänt under vintern:

Golfloungen har fått nya snygga möbler, detta tack vare generösa medlemssponsorer. Morgan Svärd från Tandvårdsgruppen berättade om varför han är med och stödjer klubben. Vi medlemmar kan i gengäld visa vår uppskattning för sponsringen genom att fixa tänderna hos Tandvårdsgruppen, som dessutom nu växer med utvidgade lokaler och fler tandläkare.

Vår markägare håller på med avverkning av skog på främst två områden på banan. En film tagen från drönare från avverkningen som tagits av en medlem visades.

Projekt Arvsfonden är nästan avklarat, handikapptoa i klubbhuset är i princip klar, nya handikappanpassade entrédörrar monteras under veckan mm.

Sedan började själva vårmötet.

Klubbens revisor Tore Svensson redovisade 2019 års resultat. Vi kan se tillbaks på ett år med stora investeringar, stora avskrivningar och en stark ekonomi i balans. Styrelsen beviljades därefter ansvarsfrihet som revisorerna förordat.

Tore Svensson ”går i pension” efter att ha varit klubben revisor sedan 1982!!! Han avtackades med en bukett blommor och stora applåder.

Valberedningen genom Lennart Olving presenterade sitt förslag till ny styrelse för 2020:

Sedan valdes Hans Mattson till klubbens ordförande. Roger Johansson, Jonas Liljeröd och Anna Nissen (omval) till ledamöter. Niclas Lindblom, Annelie Hultén och Ingegärd Thulin har ett år kvar av sin mandatperiod.

Nya revisorer valdes: Emil Pettersson och Andreas Bröjer Ryberg och Revisorssuppleanter Victor Lindelöf och Mikael Thorsson.

Valberedningen kommer också i fortsättningen består av Lennart Olving, Sture Gustafsson och ett nyval på Ewa Larsson.

Därmed var själva vårmötet avslutat, men informationsmöte fortsatte:

Vår Headpro Dale berättade om planerade verksamheten 2020. Han hälsade också alla välkomna ner till shoppen för både REA:n och vårens nya logo kollektion.

Medlemsutveckling genom Gunilla Jadesjö informerade om verksamheten 2020. Denna innefattar allt ifrån Kick off, till Torsdagsgolf, Tisdagsgolf, Frukostgolf, Fadderrundor och Golfvärdskapet.

Carl-Fredrik Helgegren berättade om projektet ”Kul paragolf för alla åldrar”. Alla medlemmar ska kunna spela golf livet ut oavsett förutsättningar. Planen är att tävla ihop med Medlemsutvecklings Torsdagsgolf.

Klubbchef Anna Joelsson Söfting och Mia Olving som är ansvarig för Prama gymmet berättade om vilken succé verksamheten är, redan idag ca 80 procent beläggning. Det är cirkelpass vardag och helg, både förmiddag och eftermiddag. Så nu finns det ingen bortförklaring till varför man inte ska träna…

I våra golfsimulatorer har vi stor kapacitet att ta emot fler inomhusgolfare. Nytt är också att vi sänkt medlemspriset till bara 145 kr/timmar vardagar innan 15.00.

Vår VD Peter Johansson berättade om avverkningen som beror på att skogen är ”mogen”. En medlem tackade markägaren för hans hus ”nog stigit femhundratusen pga finare utsikt och morgonsol”! Detta är positivt inte bara för oss golfare som får en ljusare och finare bana utan även för gräset som slipper konkurrensen om solljuset på dessa områden. Det ris som blir kvar får vi hjälpas åt att ta bort under kommande städdagar. När skogen är uttagen kan vi asfaltera de kvarvarande vägarna till alla första tee. Sponsorerna tackades.

TK-ordförande Lasse Urholm berättade om att vi söker intresserade till både tävlingsledare och domare.

Bästkortet 2020 presenterades. Ett förmånskort för de Silvermedlemmar som älskar golf och vill spela på samarbetsklubbarna Lyckorna, Lysegården, Tjörn och Stenungsunds GK.

Marcus Erneborn presenterade en plan för ombyggnation av green Blå 1-6. Detta är våra äldsta greener och de är jordgreener utan dränering. Detta gör att de är mycket sårbara vid hög nederbörd som vi haft senaste året. En skiss över greenernas utseende presenterades. En kostnadskalkyl med finansiering visades. Medlemmarna kommer inte att få skjuta till något kapital. Istället ska det finansieras genom klubbens egna kapital och en övertrasseringskredit. Kostnaden för denna är ca 20 kr/medlem och år under 3 år.

Ombyggnationen beräknas ha minimal påverkar på tillgängligheten på banan eftersom vi har 27 hål. Det betyder att vi har en 18-hålsbana som inte berörs och en 9-hålsbanan så påverkas under del av året.

Medlemmarna beslutade att vi skulle gå vidare vilket betyder att vi kommer att kalla till Extra medlemsmöte om denna planerade ombyggnation.

Den 27/3 kommer vi att inbjuda till Whiskeyprovning med expert från Mackmyra. Max 30 platser så ”först till kvarn” gäller.

Därefter var det frågestund.

Fråga ställdes om Golfhäftet. GGCC har valt att gå ur Golfhäftet. Allt färre golfklubbar är nu anslutna. Orsaken är helt enkelt att Golfhäftet är en tredje part som tar intäkterna och det är golfklubbarnas medlemmar som får stå för notan/betala genom sänkta greenfeeintäkter till klubbarna med höjda årsavgifter till följd.

Istället har GGCC valt andra rabatter som ger upp till 50% rabatt på ordinarie pris utan Golfhäftet. Syftet är att vi själva ska kunna styra vilka tider som rabatteras. Vi vill också att våra medlemmar ska få de bästa premiumtiderna.

Mötet avslutades i ännu fler applåder. Nu ser vi fram emot det extra medlemsmötet som ska fatta viktiga beslut så att vi kan utveckla banan. Det gäller att förbli attraktiv som anläggning för både befintliga, nya medlemmar och gäster.

Klicka på filerna nedan så kommer årsmötesprotokollet upp, detta finns även i pärmen i klubbhuset för de medlemmar som inte har dator.

Vid pennan

Anna Joelsson Söfting

Bakom kameran

Sture Gustafsson

 

Kommentarer

Fler artiklar