Släpp igenom!

Tomt hål framför dig - släpp igenom direkt!

Så spelar du snabbare – utan stress

Många tror att snabbare spel handlar om att jäkta. Men stressade golfare spelar varken bra eller snabbt. Här är guiden som hjälper dig att kapa rondtiderna utan att behöva springa runt banan.

1) Klara, färdiga, slå:
Vi säger: Var beredd att slå vid din tur och låt aldrig någon behöva vänta på dig. Slå också om du är redo även fast du ligger närmare hål än dina medspelare.

2) Leta boll tar tid:
Vi säger: Låt inte partiet bakom vänta längre än 30 sekunder när ni letar boll och leta aldrig längre än tre minuter. Kanske det är lika bra att spela på den provisoriska bollen om du kör sällskapsrond?

3) Genomsläpp lönar sig:
Vi säger: Låt snabbare partier gå igenom. Stressen släpper, spelet blir bättre och tempot går upp. Med lite tur har den snabba tvåbollen ordnat ett tomt hål bakom sig.    


4) Släpp igenom 
direkt:
Vi säger: Vänta inte på ett bättre tillfälle. Ett genomsläpp tar visserligen både tid och kraft men det är lika bra att rycka av plåstret, inte dra av det långsamt.


5) Planera, planera, planera:
Vi säger:
… planera ditt slag i farten. Börja inte framme vid bollen.
… planera din putt under tiden som de andra puttar.
… genomsläpp på tee – samtliga spelare slår ut sen skiljs partierna åt vid andraslaget.
… på fairway – låt bollen som går igenom komma iväg så fort som möjligt men försök att spela fram alla bollar om ett tredje parti står och väntar på tee.
… på green – de som släpper igenom markerar sina bollar och låter de andra putta ut.

 

Så spelar du snabbare – utan stress

 


6) Spela safe:
Vi säger: Inte i form? Gör dig själv en tjänst och slå inte slagen eller klubborna som med stor sannolikhet slutar med att bollen hamnar i högruffen. Slå alltid en provisorisk boll om den första kan bli svår att hitta.

 
7) Noll poäng är noll poäng:
Vi säger: Ta upp bollen när dina slag är förbrukade. Om du betalat en dyr greenfee och vill få valuta för pengarna kan du lägga ut en ny boll i fairway, ta ditt streck och fokusera på nästa hål.

 

Så spelar du snabbare – utan stress


8) Puttning tar tid:
Vi säger: Skänk puttar i sällskapsronder och kom överens innan ronden om det är okej att gå i varandras puttlinjer eller träffa flaggan.


9) Kom ihåg scoren:
Vi säger: Skriv scorekort i farten eller i väntan på din tur. Aldrig på green efter att du satt i flaggan.


10) Omvägar är aldrig bra:
Vi säger: Ibland är de anlagda golfvägarna långa och kostar tid men sträva alltid efter att gå kortaste vägen, ställa bagen eller vagnen på rätt sida om greener, hinder och tees. Om du går bakåt i spelriktningen för att hämta din vagn kommer ronden gå långsammare.


11) Paus – inte vila:
Vi säger: I Sverige kör vi gärna en liten paus med en kopp kaffe och en korv efter nio. Men har man ingen bakom sig efter nian har man inte automatiskt rätt att ta en längre paus som leder till att fältet dras ihop.


12) Hjälp varandra!
Vi säger: Duffade din medspelare och det är dennes tur att slå igen. Ta hand om torven. Står du bredvid någons nedslagsmärke medan denne försöker få upp puttern ur bagen? Passa på att laga det. 

 

Kommentarer

Fler artiklar

Namn Datum
Prama 2022-10-06
Vårt nya rangesystem 2022-10-04
Golfbilsförbud 2022-10-03
Fredax är nu över för 2022 2022-10-02
Byte av rangesystem 2022-09-15