Ung golfande kvinna?

Vill du lära känna fler unga kvinnor och ha roligt både på och utanför golfbanan?

22-45 år och kvinna?

GGCC funderar på att skapa ett forum med aktiviteter för yngre kvinnor.

 

Exempel på aktiviter som vi tänker oss:

 

 1. Gemensam grupp golf (Man kollar när trycket är som lägst på banan varannan vecka och passar på att boka in 4 bollar i denna tjej grupp) Detta som mer träning och sällskapsspel.
 2. Gemensam träning på träningsområden (Att man då utgår från det skapade forumet där man pratat ihop sig om när flera kan ses på rangen ex)
 3. Lounge kvällar där man tittar på ex. LPGA tillsammans för att lära sig mer tillsammans genom att titta på andra, men också för gemenskapens skull.
 4. Använda putting källaren med små ”lek övningar” för att göra det till en mer gemensam aktivitet.
 5. Använda pramagymmet som en gemensam gruppaktivitet.
 6. Kanske ta in en föreläsare just för damspelare som har fokus på det mentala spelet och stärker kvinnors självförtroende på banan.

 

 

Under vinterhalvåret vore det båda bra och kul om man kunde få inte mer aktivitet för att bibehålla teknik, sving, flexibilitet, gemenskap osv. Detta kanske man kan bibehålla genom:

 1. Pramaträning för alla som deltar i gruppen, förutsatt att man gör det tillsammans med deltagare i ”tjej gruppen”.
 2. Putting i källaren med roliga övningar som kräver flera deltagare på samma tid.
 3. Loungehäng för TV golf och gemenskap en kväll i månaden.
 4. Golfpromenad, denna sker runt banan där man då tagit med sig en eller två klubbor, för att sen då stanna vid varje tee och göra en golfsving och ge varandra en bra analys av denna.
 5. En gång i månaden få möjlighet att delta i varandras reflektioner. (Här tänker jag då att man samlas i klubbhuset och diskuterar olika tekniker och delger varandra tips och råd) Man kanske också kan ha med att varje deltagare ska ha med sig ett Youtube klipp som man fastnat för att bidra med tips och råd samt dela med sig av annan kunskap.
 6. Mötas på rangen och öva olika svingar (utan boll).

Lo Ericsson kommer att driva detta projekt på GGCC. Är du en ung tjej i 22-45 årsåldern och tycker att detta låter intressant?

Skicka ett mejl till: ericssonlogolf@hotmail.com

 

Kommentarer

Fler artiklar