VÄLKOMMEN till FREDAX-Golfens infosida !

En sådan perfekt dag!!

OBS!!! Nästa omgång spelas på Torsdag innan midsommar, samma tider som normalt.

 

Uppdaterat 2019-06-14 23:30

Idag log golf-gudarna mot oss - eller nja, i alla fall mot Martin Areschoug. Mer om det senare. Eller så kanske jag menar vädergudarna, för det var egentligen vädret som jag tänkte på när jag skrev inledningen av detta stycket. Vilket väder vi hade idag, kan det bli mer perfekt golfväder än så här? Ca 20°C och med bara en svag vind. Jag njöt i alla fall i fulla drag under dagens runda.

Det vill säga, när jag inte kämpade med kassa slag. Golf är en underlig sport, jag inledde som att spela i trans och på röd 1, 2 och 3 kunde jag inte begärt att slå bättre slag (möjligen kunde jag begärt att jag inte förra fredagen satte upp ett par på Röd 2 i Eclecticen, när jag nu idag gör en birdie!). Så varför duffar jag utslaget då på röd 4? Eller slår en quick hook 100m med drivern på röd 6? Och varför börjar jag spela OK och träffa bollen igen från gul 3, när jag kämpade däremellan? Det är väl därför som golf är så fascinerande, för att man kan aldrig vara säker på att bara för att man spelar OK just nu så gör man det hela ronden.

Min stackars spelpartner idag, Nader, kämpade dock ännu mer - vi var ute en hel del utanför fairway och inne i skog och letade boll, men det som var roligt att se var att den driver som han så ofta väljer bort fungerade för det mesta idag och på ett alldeles exemplariskt sätt. Riktigt snygga slag för det mesta. Det var snarare hans järnklubbor som uppförde sig som busfrön idag och ville inte vara med och leka.

En vars klubbor alldeles säkert var på ett utmärkt lekhumör idag var Martin Areschougs - på Gul 9, avslutningshålet, så slog han sin driver 289 meter! Carry!!!!! Å andra sidan, det är ju fortfarande så blött i marken på de flesta ställen så carry var antagligen lika med distans idag.

Nåja, oavsett om han fick någon meter till eller ej så förstår man ju att om klubborna är på det humöret så blir det bra - och visst vann Martin Areschoug A-klassen på 68 slag netto, eller vad sägs om 69 slag brutto - stackarn har ju bara 1 i spelhandicap. Snart har han väl inte det ens om han fortsätter att spela så här. Tvåa kom hans spelpartner för dagen - kanske något smittade av sig? Anders Frank kom i alla fall in med en 69 nettorond och kom därmed tvåa.

I B-klassen påminde min andra spelpartner för dagen, "Hedekasarn", om spelaren på dagens bild - i alla fall på inledningshålet. Första slaget, första hålet slog han rejält snett ut i skogen, så snett att den letning vi utförde var mer för syns skull än för att man ville hitta den. Men, efter ytterligare något kasst hål spottade han upp sig och började helt plötsligt spela väldigt stabilt. Till slut kom Christer "Hedekasarn" Johansson in på 70 nettoslag för dagen och vann B-klassen före Stefan Hallgren på 72 nettoslag och trean Veine Jennefalk på 73 nettoslag.

Tråkigt nog hade vi även idag någon som inte orkade läsa slopetabellen tillräckligt noga, och blev därmed diskvalificerad i dagens tävling. Tillsammans med Tomas Helldén som bröt dagens rond får därför Jan Westin se till att införskaffa en halvflaska vin som bot, och utlottningspris vid säsongens avslutningsscramble-fest.

mvh
Ola & Henrik

 

Våromgången

Vi har nu spelat nio omgångar av våromgången, och redan nu kan jag säga att vi har en vinnare. Min TL-kollega Henrik Holst har nämligen varit grymt stabil i vår, och har faktiskt plockat poäng i samtliga omgångar och har redan nu kommit upp till 85 poäng, vilket - oavsett vad som händer på torsdag - ingen kan matcha. Däremot är det ganska jämnt därefter, och det finns faktiskt - teoretiskt - 14 stycken spelare som skulle kunna komma tvåa efter Henrik, beroende på vad personen själv gör och vad de andra gör.

 

 Nyheter för 2019

  1. Valfri tee - välj fritt mellan att spela från röd eller gul tee från runda till runda. Se bara till att ni skriver upp den tee ni spelar från, samt korrekt spelhandicap motsvarande den teen. Samt när ni anmäler er i GIT.

  2. Ändrad eftermiddagstid. Från 2019 är det 15:00 som gäller alla Fredax-omgångar.

  3. Betalning kan numera också göras via Swish. Inga kontanter? Inga problem. Swisha till mig - nummer finns på lappen vid anmälningsbordet - och ange Fredax och datum. Skriv även upp på kuvertet ert namn och kommentaren "Swish".

FREDAX-golfens historik

Resultat från tidigare år kan nu hittas via Historik som ni finner som en undermeny till FREDAX-golfen


FREDAX-Golfens Statuter & Spelformer

Följ denna länken för att se våra statuter.


Gullkrogens Happy-Hour

GULLKROGEN = En av våra två Sponsorer ....... !

....... erbjuder "Happy Hours" med prissänkt ÖL fredagar 1100-1600