FREDAX-Golfen

Sidan uppdaterad 2021-09-26 16:25

Fredax 2021 är färdigspelad, men det finns fortfarande spelmöjligheter

Då var ordinarie Fredax-spel över för 2021. Titta gärna på bilderna från säsongsavslutningen och vår scramble-tävling som spelades den 24 september - ni hittar sidan här.

Själv så tar jag, Ola, en paus från Fredax spel och hoppas att jag ser er i vår igen.

 

 

 

 

 

 

Så nära, och ändå så långt bort!!

Idag kan jag inte tänka mig att det var någon som njöt av dagens förhållanden. En, om inte två, klubbors vind, motvind längs hela röd 4-5-6-7 och bara 10°C varmt (kallt!?) istället för de 17 grader, nästan vindstilla och solsken som gladde oss förra veckan. Nä, som avslutning på Fredax-golfen var det väl ingen fin avtackning vädergudarna gav oss. Hoppas att de skäms och ser till att skicka oss lite bättre förhållanden på vår scramble-avslutning på fredag. 😠 Glöm inte bort att anmäla er förresten!

Trots de drakoniska förhållandena så var det ändå med viss spänning som jag startade idag. Min form har ju varit dalande på sistone, likt börskuserna när FED uttalar sig negativt – men i veckan tyckte jag mig ha anat en orsak till förfallet och hade några gryende förhoppningar om att kanske ha hittat något som skulle göra att det hela gick bättre idag. Ha!!

https://s3.amazonaws.com/lowres.cartoonstock.com/entertainment-golf-links-golfers-sport-caddies-dcrn2079_low.jpgHoppet är ju det sista som överger människan, men idag så vete det tusan om det inte gick lite fortare än så. På söndag har jag nämligen lovat att vara tävlingsledare på GGCC Open, då Lasse Urholm är i Stockholm och tävlar på Senior Touren, så mitt fokus inför rundan idag låg mera på att prata med kansliet och alla andra för att se till att allt är förberett. Dessutom glömde jag att lägga ur eclectic-papperna idag igen – på första tee kom jag på det, och började jogga tillbaka. Som tur var kom Ulf vid Nyfiket just då och han tog tillbaka papperna, medan jag joggade tillbaka upp och slog ut mitt första slag. Säkerligen de allra bästa förberedelserna jag kunde ha gjort, för bollen gick nog hela 50 meter efter en rejäl topp… 😭

https://coloringhome.com/coloring/qTB/or8/qTBor89T5.png

Som om det slaget inte var nog för vår boll, så ville väl Nader, min spelpartner för dagen, inte vara sämre utan han hystade ut bollen kanske 15 meter fram och 10 meter vänster. Som tur var låg den ganska öppet i blåbärsriset men den var väl knappast den start man ville ha.

Faktum är att efter en bra träfemma, en halv-missad wedge, en bra chip och en putt senare så kunde jag ändå notera en bogey på första hålet. Men tyvärr så kändes det som att det startade ett tröttsamt bogey-tåg som jag svårligen kunde hoppa av idag. Vid några tillfällen stannade tåget på Par-stationen, dock alldeles för få sådana, och ibland ville det sig inte bättre än att det tog en omväg till DubbelBogey-stationerna också.

Nåja, jag kan ju se att det var i allmänhet svårscorat idag – faktum är att vi hade den högsta scoren för i år idag och jag var tyvärr inget undantag från detta dåliga spel. Även om jag hade två stycken puttar som stannade precis på hålkanten, utan att trilla. Så nära, och ändå så långt borta…

Men som alltid finns det några undantag, och idag var det dags för vår bot-görare från omgång 8 att stiga fram och med en nettorunda om 68 slag vinna B-klassen överlägset med 5 slag. Vem är då denne person, som bara några veckor tidigare kom sist – jo, bäst idag spelade Bo Lindström och han vann alltså klart före Mats Jutéus som hade 73 nettoslag och kom tvåa.

I A-klassen så kom vinnaren in efter att ha gått i ledarboll – eller, kan man säga så när man bara spelar en rond? Nåja, i sista bollen då gick ingen mindre än Björn Wahlgren som med 71 nettoslag puttade ner tidigare ledaren för dagen Torben Granbom som fick nöja sig med andraplatsen, med sina 73 nettoslag – samma som i B-klassen alltså!

Om nu Bosse har lämnat bot-görar-rollen så behöver vi ju nya som ikläder sig säck och aska och påbörjar vandringen till Canossa. Eller nja, riktigt så undergivna ska de väl inte behöva vara. Det räcker med att Tomas Helldén och Ebbe Aronsson, våra vinnare från omgång 10 respektive 9 (tänk så snabbt det kan svänga i golf) lämnar in åtminstone varsin halv-flaska vin inför scramble-festen kommande fredag, efter att ha haft dagens högsta score (och den var ganska hög!! 😜).

mvh

Ola - Mail Icon 16x16 ola.nissen@telia.com

 

 Så var det avgjort!!

Och .... där!! .... tog årets Fredax-serie slut. Med 11 spelade omgångar har vi nu äntligen fått våra vinnare i de olika tävlingarna.

I årets (enda) omgång vann Åke Holmqvist, trots att han inte deltog idag. Å andra sidan hade han ett hyfsat försprång, och Tomas eller jag behövde komma topp-3 för att Åke inte skulle vinna. Förra veckan petade ju Tomas ner mig från andra-platsen, men jag lyckades med mina 77 nettoslag idag skaffa ytterligare några poäng så tvåa i år kom jag - Ola Nissen - medan Tomas Helldén med nöd och näppe lyckades stanna kvar på plats 3 och undgick att bli passerad av Mats Jutéus som nästan kom ikapp honom - men bara nästan. Claes Ahlgren som inte deltog idag åkte ner ett hack, passerad av ovan nämnda Mats medan Nils Lindskog bytte plats med Torben, och därmed knyckte Nils sista prisplatsen.

I Challenge-tävlingen så blev det en delad 1-plats, då Tomas Helldén lyckades åtminstone på ett hål idag på sin runda och med -1 på röd 9 kom upp i -8 totalt, samma resultat som Jan Carlström hade redan förra omgången och som även blev hans slutresultat.

I Eclecticen var det stora omflyttningar, då dagens resultat var sista chansen och det var inte så många birdies idag om man säger så... Kvar i topp står Torben Granbom som vinner, liksom Åke Holmqvist som behåller andraplatsen från förra omgången. Ny och slutgiltig trea blev Eric Thulin, före Nils Lindskog och Dennis Pehrson som därmed blev fyra och femma.

 

 FREDAX-golfens historik

Resultat från tidigare år kan nu hittas via Historik som ni finner som en undermeny till FREDAX-golfen


FREDAX-Golfens Statuter & Spelformer

Följ denna länken för att se våra statuter, samt hur man rent praktiskt anmäler sig och deltar i vår tävling.

Följ denna länken för att lära er mer om hur våra olika Fredax-resultat räknas ut.


Gullkrogens Happy-Hour

GULLKROGEN = En av våra två Sponsorer ....... !

....... erbjuder "Happy Hours" med prissänkt ÖL fredagar 1100-1600