VÄLKOMMEN till FREDAX-Golfens infosida !

Ingen mer Hagbard, däremot golf för den som vill!

Uppdaterat 2018-11-26 14:00

Då gårdagen lockade tre (3!) stycken till Hagbard-golf, anser tävlingsledningen att det vikande intresse som varit under några år fortsatt och vi tar beslutet att Hagbard Winter Trophy spelas inte längre från och med nu. Det innebär att vi kommer inte att föra några resultat över vintersäsongen och utser alltså inte någon mer vinnare i serien. Intressant att notera i sammanhanget kan möjligen vara att Torben Granbom blev både förste och sista vinnare då Torben vann både 2004-05 (debutsäsongen) samt 2017-18 (förra och alltså sista vintern).

Dock innebär det inte att man inte kan spela golf. Vi kommer att fortsätta att spela golf under vintern, med fortsatt samling och lottning klockan 09:45 på lördagar och första start 10:00. Enda skillnaden blir att de på plats gör själva upp om spelformer och insatser och varje omgång blir helt fristående.

mvh

Ola & Henrik


Sammanfattning av Fredax 2018

Höstomgången vanns av mig - Ola Nissen - som jag meddelade redan förra omgången, då ingen kunde komma ifatt. Tony gick om Åke (platser 4 och 5), och Henrik Holst tog sin in på en sjätteplats och knuffade ner Freddie nedanför prisplats.

Våromgången kommer ni säkert ihåg vanns av Åke Holmqvist, och han vinner även säsongen 2018 och får därmed inteckning i vårt vandringspris.

I Eclectic-tävlingen spådde jag att Åke skulle ligga kvar i topp, men jag hade fel. Tony Abrahamsson, som jag faktiskt flaggade lite för, lyckades med bedriften att göra precis vad som krävdes för att gå förbi både Åke och mig. Med ett par på Gul 5 (då hade han ändå 70 meter kvar efter två slag!!) och en birdie på Gul 9 tog sig Tony upp i topp, och vinner Eclecticen före Åke, med mig kvar på tredjeplatsen. De personer som låg trea till sexa förra omgången "försvann" då folk slutförde sina resultat och fyllde sina hål - nya personer in på plats 4 till 6 blev Torben Granbom, Östen Lundström samt Eric Thulin.

I Challenge-tävlingen ryckte vår nestor, Sten Häggström, efter att ha gjort en nettobirdie på vårt avslutningshål för dagen, tillika Challenge-hål och gick upp i ensam ledning. Tvåa kommer Tomas Helldén som stannade kvar på -6 efter att ha haft en tung dag idag.

 

FREDAX-golfens historik

Resultat från tidigare år kan nu hittas via Historik som ni finner som en undermeny till FREDAX-golfen


FREDAX-Golfens Statuter & Spelformer

Följ denna länken för att se våra statuter.


Gullkrogens Happy-Hour

GULLKROGEN = En av våra två Sponsorer ....... !

....... erbjuder "Happy Hours" med prissänkt ÖL fredagar 1100-1600