FREDAX-Golfen

Sidan uppdaterad 2023-09-08 23:25

”Och där gick Fredax 2023 i mål (nästan)”

Efter 20 omgångar så har nu juryn dragit sig tillbaka, konfererat och utsett årets vinnare. Men först lite om dagen.

Tydligen hade vädergudarna också överlagt, diskuterat och till slut kommit fram till att svenskarna, västgötarna och speciellt Göteborg med omnejd hade blivit orättvist behandlade i sommar – i alla fall den senare delen av sommaren. Ty vädret av idag var helt underbart, varmt och nästan vindstilla. Det var till och med så att Eric Rydingstam upprepade gånger klagade på att det var för varmt, att han inte var beredd på det och att svetten rann på honom. Det var nästan så att jag kände för att säga ”Nu tyar jag inte längre Eric, du får håll’e tyst och njut’e av vä’ret!”

Men det gjorde jag ju naturligtvis inte, eftersom jag är en belevad person, uppfostrad och artig och skulle aldrig säga ett ont ord om eller till någon (att skriva är en helt annan sak 😈).

Nåja, Eric, Erik (Trygg) och en pinfärsk ny medlem (från förra veckan) Johan Essén gick i min boll idag och vi agerade tross och bromskloss för årets Fredax-golfare. Allra sista bollen, allra sista gången för i år. Tyvärr gick det inte speciellt fort heller, för fram emot Gul 4-5 när vi kom dit så hade myggen tittat fram en masse trots att det var en timme kvar till solnedgång. Som tur är har jag alltid US 622 i bagen, så efter att rikligen ha applicerat nämnda medel undvek de blodtörstiga kräken mig. Och även myggen höll sig borta, fast det var tråkigt att spela ensam! 🤣

Skämt åsido, mina spelkamrater led i tysthet - undantaget de smällar som hördes när hand daskade till mot bar hud och ytterligare en mygga ”bet dammet”. Det hela påverkade dock inte vårt spel nämnvärt, vi hade redan tidigare spelat uselt. Alltså, missförstå mig rätt – stundtals var vårt spel riktigt vackert. Min chippning idag var superb, Erik träffade första fairwayn utan problem och vår debutant visade sig ha ett vasst järnspel. Men stundtals lyckades vi schabbla till det rejält. Vad skulle jag i diket på Blå 2 att göra? Och dessutom att tro att jag kunde puncha en låg boll under träden bort till green? Klart att jag drog den också i diket. Och naturligtvis slicade Erik bort två bollar på Blå 7. Och givetvis fegputtade Eric några hål, och missade ett par slag. Men ibland var det vackert…!

Lite oroande är att min driver uppenbarligen har en tidsinställning som gör att den slutar fungera efter 9 hål – för andra gången strejkade den totalt på Gul 1. Med tanke på helgens KM kanske jag ska fundera på att visa klubban att det inte är den enda utslagsklubban och ersätta den med trä-femman. Förhoppningsvis borde det kanske stämma till eftertanke så att den tar förnuftet till fånga och ser till att hålla sig i schack under alla 18 hålen i framtiden.

Med tre minuter kvar innan solen gick ned, så puttade vi i alla fall i hål på Gul 9, fick våra resultat och Challenge-resultat tillika och avslutade 20e och sista omgången av Fredax 2023. Nu är det bara scramble-avslutningen den 22 september som kvarstår där vi tävlar lite lättsinnigt, käkar pytt-i-panna och delar ut priser för säsongen och lottar ut priser och alla de vin-flaskor som vi samlat in som bot under året. Gå gärna in och anmäl er så vi har lite koll på vem och speciellt hur många som avser att komma så Gullkrogen kan förbereda sig för maten.

Efter den 22 september så drar jag mig tillbaka från Fredax och tar en paus till våren, och ser min familj och äter tacos och fredags-myser med dem igen. Så växer begäret och längtan under vintern, till dess att Fredax 2024 drar i gång i samma stund som sommargreenerna öppnar och sommartid införts.

Innan dess ska vi dock nämna att bästa golfare idag blev Torben Granbom som vann B-klassen på ett netto-runda om 70 slag, samma som tvåan Ebbe Aronsson som dock har högre handicap. I A-klassen vann en låg-handicapare nämligen Fredrick Lundqvist med sin netto-71a, före vår debutant och nye medlem Johan Essén som hade en netto-73a.

Boten idag gick till Lars Ringström, inte pga. dagens högsta score men den högsta bland icke-immuna.

Mvh
Ola

 

 


”Då var det klart”

Efter 20 fredagar har vi nu klarat av våromgången, höstomgången, Challenge-tävlingen och Eclectic-tävlingen.

Våromgången vanns ju av Björn Wahlgren på grymma 101 poäng.

Höstomgången som nu avslutades leddes inför sista gomgången av mig, Ola Nissen, men det fanns ju 9 personer som kunde gå om mig och till slut tog sig både Torben Granbom från sin åttondeplats upp rejält till en slutlig andraplats. Men vinnaren av höstomgången blev till Ebbe Aronsson som hoppade upp från sin tredjeplats ända upp i topp. Mikael Gustavsson förblev strax efter mig, på en fjärdeplats men Eric Rydingstam gick förbi Tony Abrahamsson och de knep femte- och sjätteplatsen.

I Challenge-tävlingen kändes det som avgjort då Mikael Gustavsson ledde på ganska ointagliga -12, före Evert Persson på -8. Och det blev också det slutliga resultatet. Mikael sätter därmed ett nytt rekord och slår Mats Jutéus resultat från ifjor om -11.

I Eclectic-tävlingen förblev Tomas Helldén i topp, efter att förra veckan slutfört alla sina hål helt bogeyfri. Ny tvåa blev till slut Kenneth Johansson som med en bogey på Gul 4 hamnade strax efter Tomas (det hade räckt med par!). Trea kom dagens B-vinnare Torben Granbom, med förra veckans tvåa Henrik Holst på en fjärdeplats. Femma blev dagens B-tvåa, nämligen Ebbe Aronsson och avslutande prisplats gick till Björn Wahlgren som satte upp sina sista hål redan den 18 augusti.

 

 

FREDAX-Golfens Statuter & Spelformer

Följ denna länken för att se våra statuter, samt hur man rent praktiskt anmäler sig och deltar i vår tävling.

Följ denna länken för att lära er mer om hur våra olika Fredax-resultat räknas ut.


FREDAX-golfens historik

Resultat från tidigare år kan nu hittas via Historik som ni finner som en undermeny till FREDAX-golfen