VÄLKOMMEN till FREDAX-Golfens infosida !

Kaffet är slut!!!....!!!!

Uppdaterat 2019-08-23 22:25

Idag har jag - liksom säkerligen de av er som spelade på eftermiddagen - knappt tittat någonting på Scandinavian Invitation och avser att åtminstone delvis titta ikapp lite av vad jag missat idag när jag är klar här. Men det var glädjande att se så många som ytterligare 8 andra spelare som gjorde mig sällskap på eftermiddagen för att spela Fredax-golf idag.

Även om jag är säker på att flera av er, och kanske även de som spelade tidigare, kanske hellre hade suttit hemma framför TVn idag. Det var överlag höga scorer idag, faktum är att jag fick sms:a Veine och berätta att den 76 som han gjorde idag räckte till en andraplats. Han svarade tillbaka "Otroligt 😵😵😵" och visst var det väl lite oväntat. Även Thomas Alverman lämnade in scorekortet och sa att idag behövde han inte vänta på någonting, men faktum är att han bara var tre slag från en andraplats.

Troligen var de höga scorerna ett resultat av de yttre förhållandena idag. Det hade regnat ganska mycket i natt och i morse, och det fortsatte även en del på de som startade vid lunchen (tror jag, är kanske bäst att tillägga - en annan gång påstod jag detta och fick raskt mothugg av en som faktiskt varit på plats utan att det regnat på honom). Oavsett så var marken väldigt mättad och fuktig, och det var inte utan att vi pratade om att det var dags att införa lägesförbättring igen så att man kunde rengöra bollen - mycket smuts och lera var det från gång till annan.

Bildresultat för dirty golfball

Idag spelade jag med Jörgen Annlöv och Veine Jennefalk. Jörgen börjar nästan bli en stammis nu, tredje gången i år!! Det gillar vi. Gäller att ta väl hand om våra "nya" spelare så att de vill återvända. 😄 Tyvärr för Jörgens del så var väl spelet knappast något att skryta med - nästan hela rundan var det som att det satt ett lock över hålet när han puttade, och mot slutet började hans dessutom fina järnspel att krackelera något med ett antal duffar.

En annan i bollen som duffade var Veine. Och när han inte duffade så toppade han. Faktum är att han gjorde både det ena och det andra med jämna mellanrum, men lyckades ändå under de första 9 hålen att gå på ett under sitt handicap. Kanske berodde det på att han gjorde som Tiger Woods gjorde, nämligen träffade flaggstången! På Blå7 hade han slagit sig fram mot green och låg utanför till höger, när hans - tilltänkta (!) - väl avvägda chip/pitch toppades och bollen for som en projektil in på green. Hade han inte siktat så väl, kunde det gått riktigt illa. Men nu var faktiskt flaggan "i vägen" och bollen tog i den och trillade ner bara någon meter ifrån hål. Bättre än vad Tiger lyckades när han träffade pinnen och bollen for av green ner i vattnet!

http://cdn1.vox-cdn.com/assets/2465457/tigerwater.gif

Under sista nio hålen så försvann dock turen, och de par och bogeys som var så vanliga blev mera dubbelbogeys - eller värre. Men som sagt, det var många andra idag som inte spelade så mycket bättre, så Veine blev ju tursam ändå. Själv är jag övertygad om att det var bristen på kaffe i Nyfiket - det hade tagit slut!! - som bidrog till att jag avslutade så dåligt. Efter helt OK utslag på Gul9 så följer jag upp det med två urusla järnslag, och till slut en sjua på hålet.

Någon som dock spelade stabilt och säker idag var dagens A-klass vinnare, nämligen Torben Granbom. Han kom in på fina 68 nettoslag, ett under par, och tog med det hem kassaskåpssäkert vinsten idag före Björn Häggström (son till vår nestor Sten) som kom in på 74 nettoslag. Med bara 8 A-klassare idag blev det bara två prisplatser.

I B-klassen lyckades äntligen Jonas Landhage ta hem förstaplatsen efter att ha gått runt på 71 nettoslag. Jonas har ofta klagat över sina andraplatser, men nu var det alltså äntligen dags. På andraplats kom, som jag sagt, en förvånad Veine Jennefalk på 76 nettoslag.

Inte sämst idag, men dock sämst utan att vara immun mot boten, blev en annan spelkamrat nämligen Jörgen Annlöv som jag redan nämnt hade en tung dag. Förvisso hade han hela tre stycken efter sig i listan, men då alla tre är immuna efter tidigare sista-platser blir det Jörgen som får bidra till avslutningen med en flaska vin.

 

Jag får dessutom passa på att tacka alla som spelade idag, ty då resultaten var så höga blev den s.k. CBA:n hela -2 idag och säkerställde att Torben blev sänkt hela 0,9 (tre steg) istället för 0,3. Detta innebär att han tappar ett slag inför hans och Kerstins match i ÄM cupen mot min fru och mig - vem vet, det kanske är det slaget som avgör hela matchen!! Liten tuva välter stort lass, ni vet..!

Bildresultat för liten tuva stjälper ofta stort lass

 

mvh
Ola & Henrik

 
 2 omgångar kvar!!

Två omgångar kvar, och man kanske kan börja ana en utkomst.

I Challenge-tävlingen ligger fortfarande Åke Holmqvist kvar i topp, oförändrat på -6. Förutom att Sten Häggström, Eric Thulin och Tony Abrahamsson skuggar på -4 (ingen förändring) så tillkom även Jonas Landhage samt Jan Carlström på samma resultat. Både Eric, Jonas och Jan har någon +1 de kan kvitta, gör det en nettobirdie åker de också upp till -6.

I Eclectic-tävlingen ligger jag - Ola Nissen - kvar i topp. Tror ni inte att jag gjorde birdie på Gul7 idag som jag fyllde i förra omgången. Men inte lönt att gråta över spillda birdies. Kenneth Johansson gjorde ett ryck upp, och ligger just nu utanför prisplats (7e plats) men vare sig Nader eller Peter Bergvall lär ligga kvar där de är idag med tanke på alla ofyllda hål. Kenneth behöver dock göra en birdie till för att gå förbi mig, och han har EN (1!) chans på Blå6 respektive Blå7 som han har kvar - dagens Blå slinga var näst-sista gången vi spelar på den.

Med dagens fina spel utökade Torben Granbom ledningen för höstomgången. Vi är fortfarande fyra spelare som teoretiskt skulle kunna gå förbi honom, men det fordrar att han inte tar fler poäng (han behöver mer än 8,5 poäng om han ska addera till sin summa) samt att alla vi andra i princip vinner eller kommer som sämst trea både nästa och sista omgången. Känns avlägset just idag, med tanke på vårt spel.


FREDAX-golfens historik

Resultat från tidigare år kan nu hittas via Historik som ni finner som en undermeny till FREDAX-golfen


FREDAX-Golfens Statuter & Spelformer

Följ denna länken för att se våra statuter.


Gullkrogens Happy-Hour

GULLKROGEN = En av våra två Sponsorer ....... !

....... erbjuder "Happy Hours" med prissänkt ÖL fredagar 1100-1600