VÄLKOMMEN till FREDAX-Golfens infosida !

Officiella premiären avklarad, i ett kylslaget väder...

Uppdaterat 2019-04-12 22:45

Än så länge, i skrivande stund, så ser det ut som om våra svensk-hopp i Masters får lov att fortsätta spela golf över helgen. Själv skulle jag inte velat spela mycket längre idag än vad vi faktiskt gjorde, för när solen började dala så dalade också temperaturen - rejält!! När vi slutade så var det nog inte mer än 5 grader, tillräckligt kallt för att det inte längre skulle vara behagligt. Jag är övertygad om att det säkerligen var anledningen till att jag gjorde bort mig på sista hålet med en dubbel-bogey - om det bara varit lite varmare...! 😜

Men faktum är att om vi tittar på den sammanlagda resultatlistan (både A och B) så är det 5 stycken som startade på förmiddagen bland de sex första, enda katten bland hermelinerna är Tomas "Hell" Helldén. Så viss påverkan hade det nog, för inte kan det väl finnas andra förklaringar... 🤔

Glädjande nog var vi många som deltog det kyligare vädret till trots - förra fredagen när vi smygstartade var ju rena sommarvärmen jämförelsevis. Hela 26 stycken kom till start idag, bra jobbat allihopa!! Och på eftermiddagen var vi hela 12 stycken, snudd på rekord. Skönt för mig att ha sällskap...

Bäst idag var faktiskt min tävlingsledarkollega Henrik Holst som med en 71-ronda (par) vann A-klassen före Anders Frank som kom tvåa på samma resultat, men med högre spelhandicap. Det var lite förvånande, för jag kom ihåg Anders som en låghandicappare - förklaringen ligger i att Henrik för ovanlighetens skull spelade från röd tee idag. Ni kommer väl ihåg att stämman i höst beslutade att man kan välja mellan att spela från gul eller röd tee från omgång till omgång från och med i år.

I B-klassen vann Anders Hedin på 76 slag netto, ett slag före Jonas Landhage som alltså kom in på 77. För övrigt samma resultat som Christer "Hedekasarn" Johansson hade, bägge två hade samma spelhandicap men Jonas var bättre de sista 6 hålen. I bägge klasserna fanns det dock bara två prisplatser, så Christer blev utan.

Dagens bot går till Dennis Pehrson - om jag inte missminner mig så är det exakt samma scenario som i fjor, dvs. Dennis river av boten som ett efterhängset plåster och ser till att bli av med den så att han inte behöver tänka på den resten av säsongen. Kanske en skön strategi.

 

Nästa vecka är det påsk, och då har Fredax uppehåll - nästa start är alltså den 26 april, omgången finns redan i GIT och går att anmäla sig till om man vill.

 

mvh
Ola & Henrik

 Nyheter för 2019

  1. Valfri tee - välj fritt mellan att spela från röd eller gul tee från runda till runda. Se bara till att ni skriver upp den tee ni spelar från, samt korrekt spelhandicap motsvarande den teen. Samt när ni anmäler er i GIT.

  2. Ändrad eftermiddagstid. Från 2019 är det 15:00 som gäller alla Fredax-omgångar.

  3. Betalning kan numera också göras via Swish. Inga kontanter? Inga problem. Swisha till mig - nummer finns på lappen vid anmälningsbordet - och ange Fredax och datum. Skriv även upp på kuvertet ert namn och kommentaren "Swish".

FREDAX-golfens historik

Resultat från tidigare år kan nu hittas via Historik som ni finner som en undermeny till FREDAX-golfen


FREDAX-Golfens Statuter & Spelformer

Följ denna länken för att se våra statuter.


Gullkrogens Happy-Hour

GULLKROGEN = En av våra två Sponsorer ....... !

....... erbjuder "Happy Hours" med prissänkt ÖL fredagar 1100-1600