God Jul och Gott Nytt 2020!!

Då var Fredax 2019 officiellt avslutad, och årets traditionsenliga årsstämma, scramble-tävling, Gullkrogens pytt-i-panna och prisutdelning genomförd. Vill ni se lite bilder på vad ni missade kan ni gå till Säsongsavslutningen, antingen genom att klicka på länken precis eller genom att använda menyerna och via Tävling -> Fredax -> Säsongsavslutning Fredax navigera er dit.

Det kändes som att vinnarna i lottpriser och vin-flaskor många gånger även hade premierats av andra orsaker, å andra sidan var vi ju inte mer än 27 stycken och vi delade ju ut 20 stycken säsongspriser och 5 av 6 lag fick priser i scramble-tävlingen - så det var många som fick komma upp, vissa både en eller flera gånger.

Nu tar Fredax en paus över vintern även om det säkerligen kommer att vara en del som spelar även denna del av året, dock ej organiserat av oss. Jag ser fram emot 2020 års säsong - uppstart någon gång i april när väder och bankondition tillåter. Mer information på denna sidan och via mail när det närmar sig. Väl mött då, om vi inte ses innan!!

mvh
Ola Nissen

 

 Där gick vi över slutlinjen!

Då är alla tävlingar i tävlingen klara, och våromgång och höstomgång och allt - det enda som är kvar att tävla om är Scramble-tävlingen vid avslutningen den 20e september.

Efter att ha varit väldigt stabil i höst, så blev det ju klart redan förra omgången att Torben Granbom vann höstomgången, och därmed snuvade mig från att för femte året i följd vinna den. Jag hade ju dock annat att kämpa för, för efter att ha legat tvåa senaste omgångarna så tog sig ju Andrew "Andy" Holmes sig förbi mig med några få poäng förra veckan. Andy som inte deltog idag fick inte fler poäng, och med en netto 74a idag delade jag med Åke och vi fick 12 poäng vardera, precis för att jag skulle ta mig förbi Andy igen. Vad jag inte hade räknat med var att Kenneth Johansson skulle vinna idag och få 25 poäng för bästa score varpå han med några ynka poäng tog sig förbi både Andy och mig. Så Torben etta, Kenneth tvåa, Ola Nissen trea och Andy fyra. Veine Jennefalk stannade kvar på en femteplats, men min spelkamrat för idag Thomas Alverman gick förbi både Eric Thulin och Christer "Hedekasarn" och lade beslag på sjätte- och sista prisplats för höstomgången.

I Challenge-tävlingen skedde inga förändringar - trots att livet säkert tedde sig som fruktansvärt orättvist att döma av vrålet som vi hörde från green på Röd 9, dagens Challenge-hål. Det var nämligen Åke som missade par-putten, och istället fick nöja sig med bogey (netto-par) och därmed inte utökade sin ledning. Nu behövdes det inte, för det gick som sagt inte så bra för Jan C som var närmast efter - han gjorde en netto-dubbel. Så Åke Holmqvist vinner Challenge och Jan Carlström kommer tvåa.

I Eclectic-tävlingen har jag ju legat i topp sedan omgång 17, då jag satte upp resultat på alla mina hål. Det har varit en nervös väntan på att se om någon skulle komma ikapp, eller till och med gå om som i fjor då Tony gjorde det par och den birdie som behövdes för att ta sig förbi mig och Åke som då ledde. Med dagens förhållanden var det dock inga givna eller enkla vare sig birdies eller par där ute, och det var många som rasade i listan när alla hålen till slut skulle fyllas i. Slutresultatet blev att jag, Ola Nissen, vann med 88,722 i nettoscore följd av Kenneth Johansson på 90,111, Eric Thulin på 90,583, Tony Abrahamsson på 91,861, Henrik Holst på 94,361 samt Torben Granbom på samma resultat men med högre justerat handicap.

 


FREDAX-golfens historik

Resultat från tidigare år kan nu hittas via Historik som ni finner som en undermeny till FREDAX-golfen


FREDAX-Golfens Statuter & Spelformer

Följ denna länken för att se våra statuter.


Gullkrogens Happy-Hour

GULLKROGEN = En av våra två Sponsorer ....... !

....... erbjuder "Happy Hours" med prissänkt ÖL fredagar 1100-1600