VÄLKOMMEN till FREDAX-Golfens infosida !

Det börjar rycka i golf-tarmen!!...

Uppdaterat 2019-02-18 22:00

Det rapporteras mer och mer om banor - även i vårt närområde - som öppnar sina greener. Är verkligen vintern över, är det inte lite tidigt?

Nu tror jag inte att det är dags så snart för Gullbringas del, utan att veta, men nog börjar det rycka lite i golftarmen när man läser på Svensk Golf om alla banor som öppnar sina sommargreener. Även om greenkeeper Peter skulle anse att vädret möjliggör en tidig start i år (obs! jag har alltså ingen aning, jag bara vet att det börjar bli varmare ute) så kommer vi inte att dra igång den officiella Fredax-starten för tidigast 5 april. Om banan öppnar innan dess, kommer vi att ha en, eller ett par, inspelsrundor där man alltså spelar utan att resultatet räknas i den sammanlagda Fredax-listan. Mer info om det i så fall på denna sidan.

Innan dess kan man ju alltid utnyttja vår nya svingstudio, antingen "privat" eller som en del av lektion tillsammans med vår pro Dale Harris? Kanske läge att komma förberedd till årets säsong för en gångs skull...?!

mvh
Ola & Henrik, som ser fram emot ytterligare en säsong av trevlig golf i gott sällskap


Sammanfattning av Fredax 2018

Höstomgången vanns av mig - Ola Nissen - som jag meddelade redan förra omgången, då ingen kunde komma ifatt. Tony gick om Åke (platser 4 och 5), och Henrik Holst tog sin in på en sjätteplats och knuffade ner Freddie nedanför prisplats.

Våromgången kommer ni säkert ihåg vanns av Åke Holmqvist, och han vinner även säsongen 2018 och får därmed inteckning i vårt vandringspris.

I Eclectic-tävlingen spådde jag att Åke skulle ligga kvar i topp, men jag hade fel. Tony Abrahamsson, som jag faktiskt flaggade lite för, lyckades med bedriften att göra precis vad som krävdes för att gå förbi både Åke och mig. Med ett par på Gul 5 (då hade han ändå 70 meter kvar efter två slag!!) och en birdie på Gul 9 tog sig Tony upp i topp, och vinner Eclecticen före Åke, med mig kvar på tredjeplatsen. De personer som låg trea till sexa förra omgången "försvann" då folk slutförde sina resultat och fyllde sina hål - nya personer in på plats 4 till 6 blev Torben Granbom, Östen Lundström samt Eric Thulin.

I Challenge-tävlingen ryckte vår nestor, Sten Häggström, efter att ha gjort en nettobirdie på vårt avslutningshål för dagen, tillika Challenge-hål och gick upp i ensam ledning. Tvåa kommer Tomas Helldén som stannade kvar på -6 efter att ha haft en tung dag idag.

 

FREDAX-golfens historik

Resultat från tidigare år kan nu hittas via Historik som ni finner som en undermeny till FREDAX-golfen


FREDAX-Golfens Statuter & Spelformer

Följ denna länken för att se våra statuter.


Gullkrogens Happy-Hour

GULLKROGEN = En av våra två Sponsorer ....... !

....... erbjuder "Happy Hours" med prissänkt ÖL fredagar 1100-1600