FREDAX-Golfen

Sidan uppdaterad 2022-06-23 23:20

Ibland undrar man...

Livet är kort, understundom oförtjänt och brutalt kort. Som ni kanske läst via Gullbringas nyheter, så har Mikael – en av våra krögare – precis idag gått bort efter en tids sjukdom. Mitt i livet, med fru och barn, har han ryckts bort från oss och sina nära alldeles för tidigt. Golfen känns ganska oviktigt i ett sådant läge. Mina, och våra, tankar går till hans familj och släkt och vänner. Jag tror att vi är många som är glada över att vi i alla fall fick lära känna Mikael, för att inte tala om att vi fått prova på hans matlagning och brödbakning – och allt annat som han och hans tvillingbror gjorde bakom disken på Gullkrogen. Vila i frid, Mikael!

Ja, vad ska man skriva en dag som denna. Det är inte som att inspirationen flödar, men ändock går livet vidare för oss andra. Golf spelades, och golfslag slogs. De som gick ut vid lunch-tid kanske inte ens visste om detta, själv fick jag höra när jag kom upp vid halv-tre att han gått bort för typ en timme sedan – och ändå gick jag ut och spelade, liksom övriga. Livet går vidare, på något konstigt vis, trots allt.

Konstiga saker hände till och med på golfbanan idag. Henrik, min tidigare trogne vapendragare, min före detta Sancho Panza (inga jämförelser i övrigt, framför allt inte nu när jag läser om hans namn på Wikipedia!!) lyckades med konststycket att från diket på Gul5 slå sitt andra-slag högt, det missade Mats och hans hundar och lade sig bredvid hans vattenflaska uppe i vagnen. ”Gör om det om du kan 🙂”, sade Henrik – men det tror jag inte att jag kan. Ibland ser man klipp från tourerna där proffsens bollar hamnar i fickorna på åskådarna, eller i skorna bak på golfbilen, eller andra väldigt underliga ställen. Ibland undrar man om det inte är arrangerarat, men kanske efter dagens berättelse så ska man tro lite mer på slumpens nycker och att allt är möjligt - även i golf.

Jason Palmer, the European Tour's one-handed chipper, is looking for a new  job | Today's GolferJag gladdes åt att se två helt nya namn i listan i dag – både en Marcus och en Fredrik dök upp för första gången för att prova på Fredax. Jag hoppas att ni som gick vid lunch tog väl hand om dem, och att de kanske provar på Fredax ytterligare några gånger. Med tanke på att Marcus gick i samma boll som Anders Frank, får jag hoppas att Anders enhands-chippar inte sätter griller i huvudet på Marcus utan att han fortsätter att spela bra (mer om det lite senare). Första gången jag såg det själv måste jag erkänna att det var lite av en chock. 😲🙀

Det är nu bara en omgång kvar av vår-omgången, och i resultattabellen så är det precis så jämnt som man överhuvudtaget kan tänka sig. Mellan de tre första i toppen skiljer det mindre än 4 poäng, och mellan de sju första bara drygt 20. Dock gäller ju bara de sex bästa resultaten för varje person, och vissa av oss börjar bli ”fulltankade” och nya poäng vägs mot gamla. Själv är jag tyvärr inte med nästa fredag, då jag och min fru åker till Uppsala för att spela Äkta Makar 100+ som en del av golfens SM-vecka (dålig tajming kanske, men det är bestämt sedan länge 😁). Åke har också anmält förhinder nästa fredag, så Nils, Tomas, Tony och Stefan har allt i sina egna (och varandras) händer nästa fredag…! 💪 🤝

3D-skrivare - en guide till att köpa 3D-skrivare och skriva ut egna saker |  Byggahus.se

Ska man döma av dagens resultat, och om formen håller i sig, finns det alla chanser att det blir omförflyttningar i tabellen. För bäst av alla idag spelade Tony Abrahamsson som gick runt på imponerande 64 nettoslag idag, fem under sitt handicap, och vann A-klassen före Marcus Hedlund som kom tvåa i sin debut. Marcus hade 67 nettoslag. Det fanns förvisso fler 67or idag, men Marcus hade bäst handicap av dessa.

I B-klassen idag spelade Torben Granbom sig till vinsten i klassen genom att gå runt på 67 nettoslag (ett populärt resultat idag!), före tvåan Nils Lindskog som gick på nettopar (69) idag. Så ni ser att både Tony och Nils verkar vara sugna på att klättra upp till toppen av tabellen, och Torben kan nog tänka sig att knö sig in bland de sex översta.

Dagens bot-flaska gick till Eric Thulin som på säsongslägsta bot-resultatet 81 nettoslag får se till att inför säsongsavslutningen i september införskaffa en flaska vin, som lottas ut vid avslutningsfesten för säsongen.

mvh
Ola - Mail Icon 16x16 ola.nissen@telia.com

 

 

 

FREDAX-Golfens Statuter & Spelformer

Följ denna länken för att se våra statuter, samt hur man rent praktiskt anmäler sig och deltar i vår tävling.

Följ denna länken för att lära er mer om hur våra olika Fredax-resultat räknas ut.


FREDAX-golfens historik

Resultat från tidigare år kan nu hittas via Historik som ni finner som en undermeny till FREDAX-golfen


Gullkrogens Happy-Hour

GULLKROGEN = En av våra två Sponsorer ....... !

....... erbjuder "Happy Hours" med prissänkt ÖL fredagar 1100-1600